مالاریا چیست؟
پیشگیری و درمان مالاریا :مالاریا عفونت گلبولهای قرمز خون است. این بیماری توسط پشهای که حامل انگل مالاریا میباشد منتقل میشود. اگر پشهای که حامل این انگل باشد شما را نیش بزند، انگل به راحتی وارد خون میشود. انگل تخم گذاری میکند و انگلهای بیشتری تولید میشوند، انگلها از گلبولهای قرمز خون تغذیه میکنند و فرد به سختی بیمار میشود. اگر مالاریا درمان نشود، به سرعت به یک بیماری جدی و حتی مرگبار تبدیل میشود. هنگامی که مورد نیش این پشه قرار گرفتید، جهت درمان مالاریا حتما باید توسط پزشک معاینه و معالجه شوید.
اگر امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارید، می توانید از مزایای فراوان درمان در منزل مرکز همراز در تهران بهره مند شوید. ما در همراز انواع خدمات پزشکی و درمانی از جمله، ویزیت پزشک عمومی در منزل، سرم تراپی در منزل و تزریقات، انجام آزمایش و نمونه برداری ، رادیولوژی در منزل و دیگر خدمات را ارائه می دهیم که در کوتاه ترین زمان ممکن در شمال تهران، غرب تهران و اقصا نقاط تهران پزشکانی حاذق و مجرب همراه با تجهیزات در محل شما اعزام می شوند. جهت ثبت درخواست خود، با ما تماس بگیرید. ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶
علائم مالاریا کدامند؟
علائم مالاریا عبارتند از:
- تب بالا (گاهی اوقات به 40°C و حتی بالاتر میرسد)
- احساس سرما
- لرز
- عرق کردن شدید
- خستگی
- ناراحتی (بیقراری یا کسالت شدید) و درد بدن
- سردرد
- درد ماهیچهها
- تهوع
- استفراغ
مالاریا در کدام نواحی بیشتر شایع است؟
مالاریا یک مشکل بهداشتی در بسیاری از کشورهای گرمسیر استوایی و نیمه استوایی است، از جمله بخشهایی از آمریکای جنوبی و مرکزی، جزایر هیسپانیولا (هاییتی و جمهوری دومینیکن)، آفریقا، خاور دور، جنوب شرقی آسیا و ناحیه پاسیفیک جنوبی. این بیماری برای کسانی که از این کشورها بازدید میکنند نیز مشکل ساز خواهد بود. اگر به یکی از نواحی استوایی مسافرت میکنید که در آنجا مالاریا شیوع دارد، باید از این خطر آگاه بوده و احتیاطهای لازم را انجام دهید.
چگونه در برابر مالاریا از خود محافظت کنیم؟
هر کاری را که از دستتان بر میآید تا از نیش پشه در امان بمانید، انجام دهید. در صورت امکان در اتاقی بخوابید که در و پنجره آن مجهز به توری باشد. از پشه بند بر روی تخت خواب خود استفاده کنید. در صورت امکان اسپری پرمترین بر روی پشه بند بزنید تا پشهها را دفع کند. هنگام غروب لباسهایی با رنگ روشن بپوشید و آستین پیراهن و پاچه شلوار بلند باشد. برای حفاظت از خودتان و دورکردن حشرات باید از اسپری هایی استفاده کنید که میزان یک ماده شیمیایی به نام DEET در آنها کمتر از 35 درصد میباشد. هنگام عصر، هرگز بدون لباس محافظ در محیطهای باز قرار نگیرید چون در این زمان پشهها فعالیت بیشتری دارند. برای پیش گیری از مالاریا دارو هم موجود است.
درمان مالاریا
درمان نیش مالاریا با داروهای ضد مالاریا انجام می شود. نوع دارو و مدت درمان به نوع انگلی که باعث عفونت شده و سابقه پزشکی شما بستگی دارد.
چه داروهایی برای پیش گیری از مالاریا موثر هستند؟
اگر قصد مسافرت به کشوری را دارید که در آن مالاریا شایع است، میتوانید داروهایی را مصرف کنید که از ابتلا به مالاریا پیش گیری میکنند. آنها را داروهای پیش گیری از مالاریا مینامند. اما به خاطر داشته باشید که هیچ دارویی نمیتواند بطور ۱۰۰ درصد از شما در برابر ابتلا به این بیماری محافظت کند. بنابراین باز هم باید همه احتیاطهای لازم را برای عدم ابتلا به این بیماری انجام دهید.
مصرف داروهای پیش گیری از مالاریا را باید چند روز یا یک هفته قبل از مسافرت شروع کنید. باید مصرف این داروها را در طی مسافرت و 1 تا 4 هفته پس از مسافرت ادامه دهید. طول دوره مصرف بستگی به نوع دارویی دارد که مصرف میکنید. ادامه مصرف دارو پس از مسافرت بسیار مهم است چون ممکن است انگل مالاریا هنوز در خون شما وجود داشته باشد. قطع زودهنگام دارو به انگلها فرصت میدهد تا رشد کرده و شما را بیمار کنند. داروهای پیش گیری از مالاریا دارای برخی عوارض جانبی هستند بنابراین همه افراد نمیتوانند از آنها استفاده کنند. پزشک داروی مناسب برای شما را تجویز خواهد کرد. همچنین نوع داروی مناسب برای شما، بستگی به کشوری دارد که قرار است به آن سفر کنید.
دو داروی پیش گیری از مالاریا عبارتند از مفلوکین و آتوواکون/پروگوانیل. اگر این داروها برای شما مناسب نباشند، احتمالاً پزشک داروی داکسی سایکلین را تجویز خواهد کرد. داکسی سایکلین باعث میشود که به سادگی دچار آفتاب سوختگی شوید، بنابراین هنگام استفاده از این دارو از کلاه و پیراهنهای آستین بلند استفاده کرده و اگر در طی روز در فضای باز قرار میگیرید، کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.
اگر قصد سفر به بخشهایی از آمریکای مرکزی، جمهوری دومینیکن، هاییتی یا برخی نوحی خاور میانه را دارید؛ احتمالاً پزشک کلروکین را تجویز خواهد کرد.
از داروهای هومیوپاتیک که در تبلیغات برای پیش گیری از مالاریا معرفی میشوند، پرهیز کنید. تولید این داروها تحت نظارت کامل صورت نمیگیرد و نمیدانیم که تا چه حد موثر هستند. مرکز پیش گیری و کنترل بیماریها (CDC) هشدار داده است که از داروهای پیش گیری از مالاریا که در کشورهای دیگر فروخته میشوند نیز، استفاده نکنید. در برخی کشورها داروهایی برای پیش گیری از مالاریا فروخته میشوند که تقلبی بوده و یا تأثیر چندانی ندارند.
سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:
- قبل از مسافرت چه کنم تا خطر ابتلا به مالاریا را کاهش دهم؟
- آیا دارویی موجود میباشد که قبل از مسافرت مصرف کنم؟
- کدام نواحی جهان دارای بالاترین شیوع مالاریا هستند؟
- در این نواحی چه کارهایی انجام دهم تا از ابتلا به مالاریا پیش گیری شود؟
- آیا باید تا رسیدن به کشور مورد نظر صبر کنم و آنگاه داروی پیش گیری از مالاریا را خریداری کنم؟
- آیا مالاریا از من به فرد دیگر منتقل میشود؟
- اگر مبتلا به مالاریا شدم، میتوانم با داشتن علائم مالاریا مسافرت کنم
خدمات پزشکی همراز شامل
ویزیت پزشک عمومی متخصص عفونی- داخلی – بیهوشی- قلب- جراح- روانپزشک و انجام پروسیجرهای پزشکی در منزل
خدمات پیرا پزشکی شامل
فیزیوتراپی- کاردرمانی- گفتاردرمانی- مامائی
فروش و اجاره تجهیزات پزشکی شامل
تخت برقی و بیمارستانی – تشک مواج سلولی و تخم مرغی –دستگاه اکسیژن ساز- کپسول اکسیژن – پالس اکسیمتر- ونتیلاتور- مانیتور- بای پپ- آمبوبگ- لارنگسکوپ- کیف احیا- فشارسنج- ویلچر- واکر- عصا – فتوتراپی
خدمات آزمایشگاهی شامل
انواع مختلف نمونه گیری (خون –سپتوم- زخم- کووید 19-IGM- IGG) در منزل
خدمات پرستاری و کمک پرستاری
کنترل علائم حیاتی – سرم تراپی- تزریقات – کنترل قند خون و بخیه – گچ گیری- بازکردن گچ- سونداژ- سوند بینی و معده –شستشوی گوش- پانسمان ساده – پانسمان سوختگی – پانسمان زخم بستر- پانسمان پای دیابتی
ارائه خدمات ICU و CCU و POST ICU
ارائه خدمات پاراکلینیکی شامل
انجام سونوگرافی و ماموگرافی در منزل