پانسمان فشاری زخم در منزل

فهرست مطالب

پانسمان فشاری زخم در منزل

پانسمان فشاری زخم در منزل یکی از موثرترین روش ها برای درمان زخم ها و آسیب های بافتی و خون ریزی های شدید می باشد. که به کمک آن می توان خون ریزی را کنترل کرده و به تسریع بهبود زخم ها کمک کرد. این روش به طور کلی با استفاده از بانداژ و لایه ای از مواد جاذب صورت می گیرد که با اعمال آن روی زخم دچار خون ریزی، آن را متوقف می کند. استفاده از پانسمان فشاری زخم روی زخم ها برای فشرده کردن فضای مرده و جلوگیری از تشکیل هماتوم و سروما در نظر گرفته می شود. این پانسمان می تواند برای اعضای مختلف بدن صورت بگیرد. مثل پانسمان فشاری گوش، پانسمان فشاری سر و یا حتی پانسمان فشاری چشم.

نحوه پانسمان فشاری بدین صورت است، که با ایجاد فشار روی ناحیه آسیب دیده، جریان  خون را محدود می کند و به جلو گیری از ورم و التهاب یاری می رساند. در این مقاله به آموزش پانسمان فشاری و پانسمان فشاری در منزل می پردازیم.

شما می توانید با تماس با شماره ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ از سایت همراز برای پانسمان زخم دیابتی در منزل و یا تعویض پانسمان در منزل تهران توسط بهترین و مجرب ترین پرستار ها اقدام کنید. 02166563835

 

پانسمان فشاری

نحوه پانسمان فشاری زخم در منزل

تکنیک های مختلفی وجود دارد که می توان برای ایجاد موثر پانسمان تحت فشار استفاده کرد. چند دستور عمل اساسی برای انجام ین کار، به شرح زیر می باشند:

  1. اولین نکته در انجام پانسمان فشاری چک کردن میزان خون از دست رفته می باشد . اگر مقدار آن زیاد بود، به آرامی زخم اطراف آن را از خون پاک کنید.
  2. زخم باز را با یک گاز استریل و بدون چسب یا بانداژ استریل بپوشانید و فشار دهید.
  3. روی گاز استریل لایه های جاذبی مثل پنبه رول شده بگذارید و آن را به صورت صاف ( نه دسته ای) روی پوست قرار دهید.
  4. یک باند پشتیبان را در اطراف گاز استریل و پنبه ها بپیچید به طوری که باند تا چند اینچ بالا و پایین زخم را بپوشاند.
  5. پانسمان نگهداره را ببندید، اما توجه داشته باشید که آنقدری محکم نباشد که جریان خون در اطراف زخم را متوقف کند.
  6. اگر اندام دارای زخم قابلیت بالا آمدن دارد، آن را بالا بیاورید.

پانسمان های فشاری در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارند، اما برخی از پانسمان ها از کیفیت بهتری برخودار هستند. البته برای پانسمان اندام های مختلف روش های مختلفی را در نظر می گیرند که اگر این کار توسط پرستار و پزشک انجام شود بهتر است.

سعی کنید که همیشه وسایل پانسمان را همراه خود و درجعبه کمک های اولیه داشته باشید. چرا که ابزاری ضروری به خصوص در هنگام نبودن کمک، محسوب می شوند.

 

پانسمان فشاری زخم در منزل

چه زمانی از پانسمان فشاری استفاده کنیم؟

این پانسمان ها یکی از روش های کنترل خون ریزی است. البته در بسیاری از موارد که از گزینه های دیگری مثل اعمال تورنیکه و یا فشار دستی می توان استفاده کرد سراغ پانسمان فشاری نروید.

تورنیکه

هنگامی که یک تورنیکیت به درستی اعمال شود، اغلب سریع ترین و کامل ترین وسیله برای کنترل خون ریزی می باشد. با این حال حتی تورنیکیت ها هم محدودیت های خود را دارد و تنها در صورتی کار می کند که آسیب روی یک اندام مثل دست، پا یا غیره باشد و گردش خون در آن اندام را به طور کامل قطع می کند و در واقع آن را بی حس می کند که این روش مفیدی می باشد.

 

پانسمان فشاری زخم در منزل

 

 

فشار دستی

نگه داشتن فشار به صورت دستی مستلزم آن است که از دستان خود برای فشار فیزیکی به زخم استفاده کنید. این فشار در عین موثر بودن شما را از انجام کار های دیگری مثل تماس با آمبولانس محدود می کند.

پس این روش تنها در صورتی انجام پذیر است که بیش از دو نفر در محل حادثه وجود داشته باشند.

پانسمان تحت فشار

با این روش، شما جلوی خون ریزی بیشتر را خواهید گرفت. البته انجام این روش باید بعد از دو گزنیه بالا برای شما باشد.

بر خلاف تورنیکه، پانسمان های فشاری را می توان روی زخم های تنه بدن یا روی سر اعمال کرد. همچنین می ‌تواند موثرتر از فشار دستی باشد زیرا دست‌های شما را آزاد می ‌کند و اجازه می ‌دهد فشار ثابتی برای مدت زمان طولانی به آن ناحیه وارد شود. اگر در شرایط ناهموار (کمپینگ یا کوله ‌پشتی، بلایای طبیعی و غیره) یا در موقعیت‌ هایی که ممکن است کمک به تاخیر بیفتد (حوادث تیراندازی فعال) گیر افتادید، ممکن است حفظ فشار دستی نیز دشوار باشد.

 

پانسمان فشاری زخم در منزل

سخن آخر

پانسمان فشاری یک ابزار درمانی موثر برای کنترل خون ریزی و تسریع فرآیند بهبود زخم‌ ها است. با توجه به مزایای فراوان این روش، آشنایی با نحوه استفاده صحیح از آن و انتخاب نوع مناسب پانسمان برای هر نوع آسیب ضروری است. در نهایت، مشاوره با پزشک و متخصصان بهداشت می ‌تواند به بهبود کیفیت درمان و جلوگیری از عوارض جانبی کمک کند.

برای اطلاعات بیشتر از تعرفه اعزام پرستار در منزل و مدت زمان رسیدن پرستار و خدمات دیگر به سایت خدمات در منزل همراز مراجعه کنید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

سوالات متدوال

چه زمانی باید از پانسمان فشاری استفاده کرد؟

از پانسمان فشاری معمولا در مواردی مانند زخم‌ های عمیق، کبودی‌ ها، و آسیب‌ های ورزشی استفاده می‌ شود.

آیا می توان در منزل پانسمان را عوض کرد؟

بله، اما اگر این کار توسط یک شخص کار بلد انجام شود، بهتر است. شما در منزل نیز می توانید برای اعزام پرستار همراز اقدام کنید.

آیا استفاده از پانسمان فشاری عوارض دارد؟

بله، در صورت استفاده نادرست، ممکن است عوارضی مانند کاهش جریان خون یا آسیب به بافت‌ های زیرین ایجاد شود.

چگونه می توانم برای عوض کردن پانسمان، پرستار اعزام کنم؟

تنها با تماس با شماره ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ می توانید پرستار را در منزل خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه