در کلینیک خدمات درمانی همراز در هر ساعتی از شبانه روز و در هر نقطه ای از تهران خدمات اعزام پرستار در منزل و اعزام پزشک در منزل انجام می شود. همه کارکنان در این مجموعه بزرگ در تلاش اند تا خدمات بهداشتی درمانی را با بالاترین کیفیت و نازل ترین قیمت به شما بزرگواران ارائه دهند. در ادامه مطالب به توضیح طریقه بازکردن گچ سبز در منزل (Opening plaster at home) توسط کارشناسان ارتوپدی می پردازیم. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸
اعزام پرستار در منزل
مرکز خدمات پرستاری همراز با سال ها تجربه در زمینه های درمانی آماده خدمت رسانی به شما مراجعین محترم می باشد. پرسنل مجرب با به کار گیری علم روز دنیا در زمینه سلامت و بهداشت به صورت 24 ساعته پاسخگوی نیاز های شما عزیزان هستند. فرایند باز کردن گچ در منزل جزو زیر شاخه های خدمات ارائه شده اعزام پرستار در منزل و همچنین اعزام پزشک در منزل بوده و به صورت حرفه ای در کلینیک خدمات درمانی همراز پشتیبانی می شود.
مزایای باز کردن گچ در منزل
- تمام فرایند باز کردن گچ توسط متخصص باتجربه صورت می گیرد و از ایمنی بالایی برخوردار است.
- با روش باز کردن گچ در منزل مراجعه کنندگان در معرض آلودگی های کمتری نسبت به محیط بیمارستان ها قرار می گیرند و به این ترتیب احتمال بروز عفونت نیز کاهش مییابد.
- موجب راحتی و آسودگی بیمار می شود؛ به ویژه در شرایطی که محدودیت حرکت وجود دارد.
- کلینیک خدمات درمانی همراز همواره خدمات مقرون به صرفه اقتصادی ارائه می دهد.
- باز کردن گچ فایبرگلاس در منزل موجب صرفه جویی در زمان مراجعه کننده می شود.
گچ فایبر گلاس چیست؟
نام دیگر آن گچ پلاستیکی می باشد. فرایند گچ گیری(Casting) یا آتل بستن باید توسط تکنسین ارتوپدی انجام شود. در تمام مراحل باز کردن گچ باید جانب احتیاط را بررسی کرد.با گچ گیری قالب گچی Plaster cast سفت و محکم دور تا دور اندام را می پوشاند که مانع حرکت اندام و به دنبال آن مانع حرکت استخوان ها میشود. این قالب گچی در اصل حکم یک اسکلت خارجی را دارد.
فایبر گلاس جایگزنی جدید برای گچ
فایبرگلاس FRP نوعی ماده کامپوزیتی Composite بوده که جنس آن از فیبرهای شیشه و نوعی رزین است. این ماده سبک و محکم جانشینی جدید برای گچ است و روش های سنتی را کنار زده و با روش های نوین در ارتوپدی پرکاربرد است. پزشک ارتوپد با پیچاندن نوارهایی با عرض های متفاوت از فایبرگلاس به دور اندام یک قالب محکم و سبک را دور اندام به وجود می آورد.
مراقبت های لازم حین باز کردن گچ فایبرگلاس در منزل
روغن یا لوسیون را روی گچ بمالید و سپس یک پنبه را به مقداری از همان ماده آغشته کنید. همانطور که کارشناس ارتوپد گوشه های گچ را به آرامی بلند می کند، به مالیدن روغن یا لوسیون روی پوست زیر آن قسمت های گچ ادامه دهد تا چسب شل شود. انواع مختلف لوسیون یا روغن مانند روغن بچه یا حتی روغن زیتون در این روش موثر خواهد بود.
مراقبت های لازم بعد از گچ گیری
از دستورالعمل های ارائه شده توسط پزشک معالج که یکی از مهم ترین آنها اجتناب از فعالیت ها یا حرکات خاص است پیروی کنید. حرکت دادن اندام مورد نظر ممکن است موجب تشدید آسیب دیدگی شود. برای بهبود سریع نیاز به صبر، پشتکار و پیروی از توصیه های پزشک معالج دارید. به هیچ عنوان زودتر از زمان تعیین شده گچ را باز نکنید؛ همچنین برای رعایت جوانب احتیاط حتما باز کردن گچ فایبرگلاس را به متخصصین این حوزه بسپارید.
- به منظور کاهش تورم و بهبود گردش خون پای گچ گرفته شده را تا حد امکان بالا نگه دارید.
- داروهای مسکن خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید و از مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کنید.
- به منظور جلوگیری از عفونت ناحیه آسیب دیده اطراف گچ را خشک و تمیز نگه دارید.
- طبق توصیه های پزشک معالج با استفاده از کمپرس یخ و مصرف مسکن های تجویز شده، درد را کنترل کنید.
- از کیسه یخ برای تسکین درد می توانید استفاده کنید، اما مواظب باشید گچ خیس نشود.
باز کردن گچ فایبرگلاس با آب
یکی از روش های سنتی بازکردن گچ فایبرگلاس با آب می باشد. روش قدیمی به این صورت است که یک سطل یا لگن را با آب گرم پر کرده و سپس یک قاشق چایخوری سرکه به آن اضافه می کنید، که به نرم شدن گچ کمک می کند. این روش به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا لایه های زیرین فایبرگلاس ضد آب نبوده و طی خیس شدن باعث بروز حساسیت و تحریک های پوستی می شود. برای بهره مندی از روش های نوین و پیشرفته ترین ابزارها با متخصصین کلینیک همراز تماس حاصل فرمایید.
مهمترین عارضه گچ گیری
Compartment syndrome Condition (سندرم کمپارتمان) حساس ترین عارضه ای است که مراجعین گچ گرفتن پا یا دست، ممکن است با آن مواجه شوند. زمانی که گچ بسیار سفت باشد، این گچ گیری غیر حرفه ای با ایجاد فشار در عضلات و بافتهای اندام، منجر به کاهش جریان خون و در پی آن آسیب های برگشت ناپذیری به اعصاب، ماهیچه ها و عروق خونی وارد می کند. علائم سندرم کمپارتمان Compartment syndrome شامل التهاب و تورم، درد شدید در ناحیه گچ گرفته شده ، بی حسی و گرگرفتگی، سوزن سوزن شدن و کاهش توان حرکتی فرد است. در صورت نادیده گرفتن، سندرم کمپارتمان می تواند آسیب دائمی به اندام وارد کند و حتی ریسک قطع عضو وجود دارد. برای پیشگیری از بروز هرگونه عوارض ناخوشایند می توانید از مشاوره مرکز خدمات پرستاری همراز بهره مند شوید.
عوارض پس از باز کردن گچ
با توجه به شرایط بالینی بیماران و محدودیت های حرکتی ای که دارند؛ باز کردن گچ در منزل می تواند تسکین دهنده آسیب های واردشده به اندام شود و همچنین این روش برای راحتی و آرامش بیماران بسیار مناسب است. باید از عوارض بالقوه باز کردن گچ آگاه باشید و به هیچ عنوان این کار را تنهایی انجام ندهید. شما می توانید برای مشاوره با تیم مجرب کلینیک درمان در منزل خدمات پرستاری همراز به صورت 24 ساعته تماس حاصل فرمایید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸
تجهیزات مورد نیاز برای باز کردن گچ
دقت کنید گچ حتما باید توسط کارشناس بازگشایی شود، از باز کردن گچ در منزل اکیدا پرهیز کنید.
- انواع گچ ارتوپدی و باند فایبر گلاس
- محافظ گچ که ماده ای ضدآب بوده و مانند یک روکش نایلونی عمل می کند. این محافظ در انتهای خود با وسیلهای مانند کش سفت میشود و مانع نفوذ آب به داخل گچ می شود.
- اره گچ بری
- ابزار پخش کننده گچ
- قیچی پانسمان که برای برش مواد لایه های زیرین کاربرد دارد.
آیا باز کردن گچ فایبرگلاس در منزل توسط خود شخص امکان پذیر است؟
خیر، اصلا توصیه نمی شود. این کار نیاز به احتیاط و مهارت بالایی دارد. کارشناسان کلینیک خدمات درمانی همراز با سال ها تجربه در زمینه ی ارتوپدی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
در صورت بروز حساسیت های پوستی بعد از گچ گرفتن چه باید کرد؟
پزشک معالج خود را درجریان روند ناراحتی پوستی قرار دهید.