تعویض سوند شکمی در منزل

فهرست مطالب

تعویض سوند شکمی در منزل

سوند یک وسیله ی پزشکی است و زمانی به کار می رود که افراد نتوانند به طور طبیعی ادرار خود را تخلیه نمایند. این از یک لوله ی باریک و انعطاف پذیر که می تواند از جنس پلاستیک، سیلیکون و یا پلاستیک پی وی سی باشد، و یک کیسه تشکیل می شود. لوله به مثانه متصل می شود و با جمع آوری و هدایت ادرار به کیسه پلاستیکی، فرآیند تخلیه را برای بیماران انجام می دهد. سوند ها انواع مختلفی دارند مانند سوند های فولی یا داخلی، سوند خارجی یا کاندوم شیت، سوند سوپراپوبیک یا شکمی و… که با توجه به شرایط بیمار به کار برده می شوند. این سوند ها به صورت دائمی یا موقت در بدن بیمار تعبیه می شوند و مدت زمان آن با توجه به نیاز بیمار تعیین می شود که باید در مدت زمان مشخص تعویض شوند.  بیمارانی که به سوند شکمی نیاز دارند، معمولاً کسانی هستند که به دلیل انسداد در مجرای ادراری، مانند سنگ کلیه یا تومور، یا به دلیل عدم توانایی عضلات مثانه در انقباض باشد، مانند بی اختیاری ادراری یا احتباس ادراری و یا افرادی که بر اثر عوامل مختلفی مانند کهولت سن، معلولیت و عمل جراحی توانایی حرکت ندارد، قادر به تخلیه مثانه خود به تنهایی نیستند. تعویض سوند شکمی در منزل و یا نصب و برداشت آن باید توسط پزشک و پرستار متخصص صورت گیرد.

این سوند ها که می توانند دائمی یا موقت باشند، در زمان مشخصی باید تعویض شوند. اگر نیاز به تعویض سوند شکمی در منزل دارید، می توانید با مرکز طرح درمان در منزل همراز تماس بگیرید. طرح درمان در منزل همراز می تواند شما را در خانه ویزیت کنند و هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری ( نصب و تعویض سوند در منزل – انجام آزمایش و نمونه گیری در منزل – سرم تراپی – ویزیت پزشک متخصص /عمومی – کشیدن بخیه و… ) را در منزل از ما دریافت نمایید مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید:  ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

 

تعویض سوند شکمی در منزل

سوند سوپراپوبیک یا سوند شکمی

سوند سوپراپوبیک (SPC) نوعی کاتتر است که برای تخلیه ادرار از مثانه استفاده می شود. این لوله از طریق یک برش کوچک در شکم (شکم) وارد مثانه می شود. SPC ها معمولاً برای بیمارانی که نمی توانند به طور طبیعی ادرار کنند و مجاری ادرار آسیب دیده یا مسدود شده است، استفاده می شود. هم چنین آن ها می توانند موقتی یا دائمی باشند. سوندهای موقت برای استفاده کوتاه مدت طراحی شده اند و سوندهای دائمی برای استفاده طولانی مدت طراحی شده اند و معمولاً در طی یک عمل جراحی با بیهوشی عمومی ، بیهوشی اپیدورال یا بی حسی موضعی قرار داده می شوند. کیسه ی سوند در کنار بدن یا به پا برای جمع آوری ادرار متصل می شود.

موارد استفاده ی سوند شکمی

انواع مختلفی از بیماران به سوند شکمی نیاز پیدا میکنند. به طور کلی زمانی از سوند استفاده می شود که فرآیند دفع ادرار با مشکل مواجه شده باشد و فرد نتواند به طور طبیعی ادرار خود را تخلیه کند. برخی از رایج ترین موارد عبارتند از:

  • بیماران مبتلا به احتباس ادرار، ناتوانی در تخلیه مثانه که این امر می تواند ناشی ازعواملی از جمله انسداد مجاری ادراری، آسیب عصبی یا ضعف عضلات مثانه باشد.
  • بیماران تحت عمل جراحی، ممکن است برای جلوگیری از آسیب به مثانه یا مجاری ادراری در حین عمل، نیاز به سوند داشته باشند.
  • بیماران مبتلا به بی اختیاری ادراری که برای کنترل نشت ادرار نیاز به سوند دارند.
  • بیماران مبتلا به عفونت ادراری (UTI)  برای کمک به تخلیه مثانه و جلوگیری از عفونت بیشتر نیاز به سوند دارند.
  • آسیب هایی مانند فشار بر کلیه ها، نارسایی کلیه ها، برگشت ادرار به کلیه و … 
  • آسیب ستون فقرات
  •  بیماری هایی مانند پارکینسون یا ام اس
  •  سرطان مثانه
  • احتمال آسیب به بافت اطراف دستگاه تناسلی 

مراقبت های سوند سوپراپوبیک

پس از تعبیه ی سوند حتما نکات مربوط به مراقبت و نگهداری از سوند شکمی را از پزشک خود بپرسید و آن ها را در طول درمان رعایت نمایید تا مشکلی پیش نیاید. به طور کلی قبل و بعد از دست زدن به SPC و کیسه ادرار، دست های خود را با آب و صابون به طور کامل بشویید. محل ورود سوند را روزانه تمیز کنید. کیسه ادرار را هر 4 تا 6 ساعت یا زمانی که نصف پر شد، تخلیه کنید. از کشیدن یا خم کردن لوله سوند خودداری کنید زیرا می تواند باعث آسیب یا انسداد لوله شود. به مایعات خروجی خود توجه کنید، به مقدار کافی مایعات بنوشید تا ادرار شما رقیق و شفاف بماند و اگر تغییر رنگ یا خون در آن مشاهده کردید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. لباس گشاد و نخی بپوشید. از شنا کردن با SPC خودداری کنید. در صورت مشاهده علائمی مانند تب، لرز، درد یا قرمزی در محل ورود سوند، با پزشک خود تماس بگیرید.

 

تعویض سوند شکمی در منزل

عوارض سوند

گاها این سوندها می توانند با خطراتی همراه هستند. برخی از عوارض شایع سوند عبارتند از:

  • عفونت ادراری شامل درد یا سوزش در هنگام ادرار، تکرر ادرار، ادرار بدبو و تب
  • آسیب به مجرای ادراری
  •  سوند می تواند خطر ابتلا به سنگ مثانه را افزایش دهد.
  • احساس درد در مجرای ادراری، مثانه یا شکم
  • خونریزی از مجرای ادراری 
  • انسداد لوله و احتباس ادرار
  • بی اختیاری ادراری
  • ترشح ادرار از اطراف لوله سوند
  • سوراخ شدن بالون داخل مثانه و افتادن کاتتر
  • عوارض جانبی نادر شامل آسیب به اعصاب، زخم های فشاری و واکنش آلرژیک به مواد سوند 

تعویض سوند سوپراپوبیک در منزل

سوند های شکمی معمولا در حدود یک ماه می توانند در بدن فرد باقی بمانند. اما این زمان با توجه به تشخیص پزشک متخصص می تواند از دو هفته تا دو ماه متغیر باشد. در زمان درمان های طولانی سوند باید تعویض گردد. تعویض سوند باید توسط یک فرد ماهر که به آناتومی بدن تسلط دارد، صورت گیرد. تعویض سوند سوپراپوبیک در منزل می تواند برای بیمارانی که به سوند دائمی نیاز دارند، راه حلی مناسب باشد که منجر به ایجاد احساس راحتی در بیمار شود و همچنین از هزینه های بستری در بیمارستان بکاهد. برای بیمارانی که توانایی حرکت ندارند نیز بسیار مناسب است. ما در مرکز همراز، تمامی خدمات پزشکی در منزل از جمله، ویزیت پزشک متخصص در منزل و خدمات پرستاری مانند سرم تراپی در منزل، نصب و تعویض سوند شکمی یا ادراری و… را به بهترین شکل ممکن ارائه می دهیم. شما می توانید درخواست خود را از طریق وب سایت ما ثبت نمایید و یا از طریق شماره های زیر با ما تماس بگیرید. متخصصان همراز برای خدمات درمان در منزل در شمال تهران، غرب تهران، شرق و … در کمتر از یک ساعت با تجهیزات کامل در محل شما اعزام شده و درمان را به بهترین نحو انجام خواهند داد. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه