درمان سندروم کانال کارپال در منزل

فهرست مطالب

درمان سندروم کانال کارپال در منزل

سندروم کانال کارپال چیست؟

درمان سندروم کانال کارپال در منزل: یک اختلال دردناک در ناحیه مچ و دست است. کانال کارپال یک تونل باریک و متشکل از استخوان و بافت‌های مچ دست می‌باشد. این تونل از عصب میانی(مدیان) دست حفاظت می‌کند. عصب میانی به حرکت شست و سه انگشت اول در دست کمک می‌کند.

سندروم کانال کارپال زمانی روی می‌دهد که سایر بافت‌های کانال کارپال (مثل رباط‌ها و تاندون‌ها) متورم یا ملتهب شده و به عصب میانی فشار وارد می‌کنند. این فشار باعث احساس درد یا بی‌حسی در یک بخش از دست می‌گردد.

علائم سندروم کانال کارپال چیست؟

 

درمان سندروم کانال کارپال در منزل

 

علائم سندروم کانال کارپال عبارتند از:

  1. بی‌حسی یا سوزش و خارش در دست یا انگشتان، به ویژه در شست، انگشت اشاره و انگشت میانی.
  2. درد در ناحیه مچ، کف دست یا ساعد.
  3. احساس بیحسی یا درد که در هنگام شب بیشتر از روز است. این درد به حدی است که فرد را از خواب بیدار می‌کند و برای کاهش درد باید دست را تکان داده یا مالش دهد.
  4. هنگام کار کردن بیشتر با دست و مچ دست، درد افزایش می‌یابد.
  5. مشکلاتی هنگام گرفتن اجسام به وجود می‌آید مثل گرفتن دستگیره در یا فرمان اتومبیل.
  6. قدرت انگشت شست کاهش می‌یابد.

مشکل سندروم کانال کارپال تا چه حد جدی است؟

معمولاً مشکل سندروم کانال کارپال چندان جدی نیست. با پی گیری درمان، درد از بین رفته و آسیب‌های ناشی از این عارضه بر روی دست یا مچ باقی نمی‌مانند.

چه عاملی باعث سندروم کانال کارپال می‌گردد؟

انجام برخی حرکات یکنواخت و یکسان به طور دائم، باعث بروز سندروم کانال کارپال می‌گردد. این عارضه بیشتر در مشاغلی دیده می‌شود که باید اجسام را، در حالی که مچ دست فرد خمیده است، به طور مداوم در دست یا بین دو انگشت بگیرند و نگه دارند. برخی افراد که احتمال بروز این عارضه در آن‌ها بیشتر است؛ عبارتند از افرادی که با کامپیوتر کار می‌کنند، نجارها، افرادی که در فروشگاه مواد غذایی کار می‌کنند، کارگران خط مونتاژ، بسته بندی کنندگان گوشت، موسیقیدان‌ها و مکانیک‌ها. برخی از سرگرمی‌ها همچون باغبانی، سوزن دوزی، گلف و قایق‌های پارویی نیز ممکن است باعث بروز این سندروم گردند.

احتمال بروز این عارضه در خانم‌ها بیشتر از مردان است، همچنین گفته می‌شود که این عارضه ارثی است (یعنی در سایر افراد خانواده هم دیده می‌شود).

ممکن است عارضه سندروم کانال کارپال به واسطه وارد شدن یک آسیب به ناحیه مچ دست به وجود آید، برای مثال یک شکستگی در این ناحیه. همچنین بیماری‌هایی همچون دیابت، ورم روماتیسمی مفاصل یا بیماری تیروئید هم می‌توانند باعث بروز این عارضه گردند. بروز عارضه سندروم کانال کارپال در ماه‌های آخر بارداری هم دیده شده است.

چگونه سندروم کانال کارپال را تشخیص می‌دهند؟

پزشک پرسش‌هایی در زمینه علائم مطرح می‌کند. سپس معایناتی از مچ و دست انجام می‌دهد. برای پزشک توضیح دهید که چگونه از دست‌های خود برای انجام کارها استفاده می‌کنید. پزشک معاینات ذیل را انجام خواهد داد:

  1. بر روی بخش داخل مچ ضربه می‌زند، ممکن است شما درد داشته یا نوعی برق گرفتگی کوچک را احساس کنید.
  2. پزشک از شما می‌خواهد مچ دست خود را به مدت 1 دقیقه به سمت پایین خم کرده تا بروز علائم را بررسی کند.

همچنین ممکن است پزشک انجام تست هدایت عصبی یا یک الکترومیوگرافی (EMG) را توصیه کند تا بداند آیا اعصاب و ماهیچه‌های دست و بازو تحت تأثیر عارضه سندروم کانال کارپال قرار گرفته‌اند یا خیر.

سندروم کانال کارپال چگونه درمان می‌شود؟

اگر سندروم کانال کارپال به واسطه یک مشکل پزشکی ایجاد شده باشد (مثل ورم روماتیسمی مفاصل)، پزشک ابتدا این مشکل را درمان می‌کند.

پزشک از شما می‌خواهد به دست‌های خود استراحت دهید و یا شیوه استفاده از دست را تغییر دهید. همچنین ممکن است بستن اسپلینت (نوعی مچ بند مخصوص این بیماری) را روی مچ به شما توصیه کند. با بستن اسپلینت، حرکت‌های اضافی برای مچ شما غیر ممکن می‌شود اما شما می‌توانید کارهای عادی را به راحتی انجام دهید. با این کار درد ناشی از سندروم کانال کارپال – به ویژه هنگام شب – تسکین می‌یابد.

قراردادن کیسه یخ بر روی مچ جهت کاهش تورم، ماساژ دادن موضع و انجام تمرینات کششی هم مفید است. استفاده از یکی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSIDs) ، به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن می‌باشند. در موارد حادتر، پزشک ممکن است یک داروی کورتیکواستروئید در مچ دست تزریق کند تا درد و التهاب کاهش یابد.

نکاتی در خصوص کاهش علائم سندروم کانال کارپال:

  1. هنگام خواب یک بالش زیر بازوی خود قرار دهید.
  2. از دستی که به سندروم کانال کارپال دچار شده است، زیاد کار نکشید.
  3. راهی برای تغییر استفاده از دست بیابید: برای مثال از یک ابزار متفاوت استفاده کنید.
  4. سعی کنید از دست سالم بیشتر استفاده کنید.
  5. برای مدت طولانی مچ دست خود را در حالت خمیده رو به پائین نگه ندارید.

اگر درمان‌ها موثر واقع نشدند، چه باید کرد؟

در برخی موارد انجام جراحی لازم است تا علائم به طور کامل از بین بروند. این جراحی شامل قطع رباطی است که بر عصب میانی فشار وارد می‌کند. چند هفته تا چند ماه پس از جراحی، شما می‌توانید همانند سابق از دست و مچ خود استفاده کنید.

انجام نرمش‌های دست، مچ و انگشت که پزشک پس از جراحی توصیه می‌کند، بسیار مهم است. بدون نرمش، مچ شما سفت و خشک گردیده و ممکن است شما نتوانید از دست خود به خوبی استفاده کنید.

درمان سندروم کانال کارپال در منزل مشغله های روزانه، استرس و اضطراب کار یا تحصیل، خستگی و درد عضلانی مواردی هستند که در دنیای مدرن امروزه بسیار شایع هستند اما با یک ماساژ اصولی حل میشوند. با این حال هزینه مراجعه به مراکز مربوطه برای انجام خدمات ماساژ، ترافیک شهری و نداشتن زمان خالی و مشغله مانع از آن میشوند که مردم برای ماساژ به این مراکز مراجعه کنند.

همراز خدمات ماساژ و ریلکسیشین خود را با مبلغی به صرفه و در هر ساعت از روز که تمایل داشته باشید؛ در منزل خودتان به شما ارائه میدهد.

۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶

آیا می‌توان از بروز عارضه سندروم کانال کارپال پیشگیری کرد؟

بله. نکات ذیل برای پیشگیری از سندروم کانال کارپال مفید هستند:

شما می‌توانید محصولات متنوعی را خریداری کنید ( مثل استراحت‌گاه مچ) که بعضاً استفاده از آن‌ها از شدت علائم سندروم کانال کارپال می‌کاهد. اما تاکنون ثابت نشده است که این محصولات می‌توانند از بروز سندروم کانال کارپال پیشگیری کنند. بسیاری از افراد پس از استفاده از این محصولات، درد یا بی‌حسی کمتری را تجربه می‌کنند اما برخی دیگر شاهد افزایش درد یا بی‌حسی هستند.

مواردی که به پیشگیری از بروز عارضه سندروم کانال کارپال کمک می‌کنند:

  1. اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کم کنید.
  2. هر بیماری که ممکن است باعث بروز سندروم کانال کارپال شود را درمان کنید.
  3. اگر مجبور هستید کارهایی را به طور مداوم و مکرر انجام دهید، سعی کنید مچ دست خود را برای مدت طولانی در حالت خمیده یا کشیده نگه ندارید.
  4. هرگز در حالی‌که بازوی خود را بیش از حد به بدن نزدیک یا دور کرده، از دستان خود برای انجام کارها استفاده نکنید.
  5. برای مدت طولانی، دستان خود را بر روی سطوح سفت قرار ندهید.
  6. سعی کنید از هر دو دست برای انجام کارها استفاده کنید.
  7. دقت کنید ابزاری که استفاده می‌کنید، برای دست شما بیش از حد بزرگ نباشد.
  8. هنگام انجام کارهای تکراری، مدتی را برای استراحت دست‌ها و مچ‌هایتان در نظر بگیرید.
  9. وضعیت ایستادن یا نشستن خود را در طی روز تغییر دهید.
  10. اگر با صفحه کلید کامپیوتر به مدت طولانی کار می‌کنید، ارتفاع صندلی را به گونه‌ای تنظیم کنید که برای تایپ کردن بر روی صفحه کلید، نیازی به خم کردن مچ دستانتان نداشته باشید.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

  • شما چگونه متوجه خواهید شد علت علائم من عارضه سندروم کانال کارپال می‌باشد؟
  • جهت تسکین دردم چه کارهایی می‌توانم انجام دهم؟
  • آیا به منظور تقویت دست و مچ، ورزش‌های خاصی وجود دارد؟
  • بهترین گزینه درمانی چیست؟ آیا به جراحی نیاز دارم؟
  • چه مدت طول می‌کشد تا کاملاً بهبود یابم؟
  • آیا احتمال دارد مجدداً این مشکل را تجربه کنم (در همین دست یا در دست دیگر)؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه