چه زمانی به شستشوی گوش نیاز داریم؟

فهرست مطالب

چه-زمانی-به-شستشوی-گوش-نیاز-داریم؟

شستشوی گوش ear washing یکی از روش های درمانی برای زمانی است که جرم باعث مسدود شدن مجرای گوش و کاهش حس شنوایی و درد شده باشد. این اتفاق از رایج ترین اتفاقاتی است، که باعث مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی می شود. البته که گوش انسان دارای مکانیسم هایی برای خود پاک سازی می باشد اما در برخی موارد تجمع موم گوش و یا به اصطلاح علمی، سرومن که به خاطر تلاش برای بیرون آوردن موم گوش با گوش پاک کن، گیره کاغذ و یا سنجاق، که بیشتر باعث به عمق گوش فرو رفتن آن می شود، اتفاق می افتد. برای اطلاع از اینکه، چه زمانی به شستشوی گوش نیاز داریم (When do we need ear washing) با ما همراه باشید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

شستشوی گوش

شست و شوی گوش یک نوع روش پاکسازی گوش است، که توسط پزشک انجام می شود. در این روش مایعی را برای شست وشو به داخل گوش می فرستند و جرم هایی که در داخل گوش تجمع کرده و باعث اختلال در شنوایی، گوش درد و یا سرگیجه شده است را به طور کامل از بین می برند. البته که شست و شوی گوش برای تمامی افراد استفاده نمی شود و تنها برای کسانی است، که پزشک آن ها را تایید کرده است.

 

شستشوی-گوش

 

بهترین روش های شستشوی گوش

روش های شست و شوی گوش می توانند شامل مواردی همچون قطره یا داروهای شستن گوش، شست و شوی گوش با ساکشن، روش های شست و شوی گوش در منزل و یا کیت های شست شو باشند.

البته در قدیم از سرنگ های بزرگ فلزی نیز استفاده می کردند که دیگر منسوخ شده اند. چرا که ممکن است با فشار آب زیادی که به پرده گوش وارد می کند باعث آسیب رساندن به آن شوند. مخصوصا برای کودکان که پرده گوش نازکی دارند.

شستشوی گوش با قطره

در این روش بسته به تجویز پزشک می توانید قطره هایی را تهیه کنید. این قطره ها عموما بر پایه روغن و یا بر پایه آب هستند. بدین صورت که گوشی را که دارای جرم گرفتگی می باشد را به سمت بالا قرار داده و سپس قطره را میریزم. بعد از 10 تا 15 دقیقه به حالت عادی می نشینیم و صبر می کنیم تا قطره های اضافی از گوش ما خارج شوند. این روش را می توانیم نهایت 3 بار در روز و به مدت 2 هفته انجام دهیم.

 

شستشوی-گوش-با-قطره

 

شست و شوی گوش با ساکشن

قبل از انجام این روش، پزشک با تجویز یک قطره روغنی مثل گلیسیرین که بیمار باید دو یا سه روز از آن استفاده کند، باعث نرم و شل شدن جرم های گوش می شود و سپس با مراجعه مجدد به کلینیک با دستگاه ساکشن که یه دستگاه مکنده است، باعث بیرون آمدن تمام آنها از گوش می شوند.

روش های شستشوی گوش در منزل

روش های متفاوتی برای این کار وجود دارد اما اغلب اوقات مردم تحت تاثیر برنامه های تبلیغاتی از شمع گوش استفاده می کنند که این کار با قرار گرفتن یک لوله مخروطی و یا استوانه ای داخل گوش فرد به مدت 15 دقیقه باعث خارج شدن جرم ها از گوش می شود. اما با توجه به تحقیقات نشان داده شده، این کار نه تنها باعث خارج شدن جرم ها نمی شود، بلکه باعث عوارضی مثل سوختگی، انسداد مجرای گوش و یا حتی پارگی لاله گوش خواهد شد.

شست و شوی گوش با کیت

کیت های شستشوی گوش در واقع پک هایی شامل تمام وسایل مورد نیاز برای خالی کردن گوش از جرم ها می باشد. این پک ها را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید و حتی در منزل گوش های خود را شست و شو دهید. برای انجام این کار کافی است تنها به دستعور العمل های دفترچه راهنما و یا نوشته های روی بسته بندی دقت و از آن ها پیروی کنید.

 

بهترین-روش-های-شستشوی-گوش

 

مراقبت بعد از شستشوی گوش

بعد از شست و شوی گوش، دیگر، موم ها که وظیفه محافظتی در برابر عفونت و میکروب ها را به عهده داشتند، وجود نخواهند داشت و تا زمانی که گوش ها مجددا موم بیشتری تولید کنند، بسیار آسیب پذیر خواهند بود. در نتیجه بعد از شست و شوی گوش ها حداقل تا 4 یا 5 روز از رسیدن آب به گوش های خود، خودداری کرده و گوش هایتان را تا حد امکان خشک نگه دارید. اگر در این 5 روز قصد رفتن به حمام و یا استخر را دارید، حتما از گوش گیر استفاده کنید.

 عموما پزشکان بعد از این کار به شما پماد و محلول های موضعی می دهند تا بتوانند از احساس ناراحتی و یا حساسیت جزئی پیشگیری کند. اما مقدار کمی از این علائم طبیعی می باشد. در صورتی که بعد از این کار به سرگیجه، سردرد، کاهش شنوایی و یا ترشحات غیرطبیعی از گوش خود شدید، در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنید.

عوارض بعد از شستشوی گوش

احتمالا بعد از مراجعه به پزشک و یا کلینیکی که برای شست و شوی گوش به آن مراجعه می کنید، به شما می گویند، که در صورت داشتن پرده گوش آسیب دیده و یا عفونت فعال داخل گوش خود، به هیچ عنوان انجام شست و شوی گوش برای شما جایز نخواهد بود. چرا که این کار حتی برای افرادی که کاملا سالم هستند هم ممکن است دارای عوارض زیر باشد:

  • سردرد
  • تب
  • شنیدن صداهایی مثل وزوز شدید
  • بروز عفونت های شدید
  • پارگی پرده گوش در برخی شرایط
  • آسیب به گوش میانی
  • اوتیت خارجی
  • سوراخ شدن پرده گوش
  • درد در کانال گوش

البته لازم به ذکر است که تا 4 روز اول، این علائم می تواند عادی باشد و نیازی به نگرانی نخواهد بود.

 

عوارض-بعد-از-شستشوی-گوش

 

نتیجه گیری

اگر شما در هر دو گوش خود دچار تجمع جرم شده اید، بهتر است از شست و شوی گوش استفاده کنید چرا که جرم گوش  می تواند منجر به عوارضی همچون کم شنوایی شود. شستشوی گوش در منزل فرایندی است که نیاز به احتیاط فراوان دارد، پس برای حفظ سلامتی این اندام مهم، مراقبت و روش های لازم را انجام داده و پیش شخصی متخصص برای انجام این مراقبت ها بروید. کلینیک درمان در منزل همراز با انجام این کار در منزل می تواند گزینه ای مناسب باشد چرا که سابقه آن ها در اعزام پرستار به صورت چندین ساله است و هیچ چیز مثل سابقه برای یک شرکت، دارای تضمین نمی باشد. شما نه تنها می توانید از خدمات شستشوی گوش در منزل بهره ببرید بلکه از خدماتی همچون شنوایی سنجی در منزل و… نیز استفاده خواهید کرد. برای اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

آیا شستشوی گوش درد دارد؟

شست و شوی گوش به مدت 3 الی 4 دقیقه صورت می گیرد و در این زمان شما نه تنها هیچ دردی را احساس نمی کنید، بلکه در برخی روش ها، احساس راحتی و خوبی نیز به شما دست خواهد داد.

هزینه شستشوی گوش چقدر است؟

برای جواب به این سوال عوامل مختلفی دخیل هستند که مهم ترین آن روش انجام و مکان انجام است. برای اطلاع از این مورد، می توانید به سایت همراز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه