درمان بیماری استرپتوکوک گروه B‌

فهرست مطالب

درمان بیماری استرپتوکوک

این بیماری یکی از بیمای های زمان بارداری است که ممکن است اتفاق بیفت و مادر و یا کودک را آلوده کند. عفونت استرپتوکوک گروه ب در زنان باردار یا عفونت GBS معمولاً بدون علامت است. با این حال، این عفونت می تواند به جفت و مایع آمنیوتیک منتقل شود و باعث عفونت در نوزاد شود که در نوزادان می تواند باعث مشکلات جدی سلامتی مانند سپسیس، مننژیت و پنومونی شود. زنان باردار می توانند با انجام آزمایش غربالگری GBS در اواخر بارداری از این عفونت آگاه شوند و با دریافت آنتی بیوتیک در هنگام زایمان به درمان بیماری استرپتوکوک گروه B‌ بپردازند و از انتقال عفونت به نوزاد خود پیشگیری کنند.

اگر قصد انجام آزمایش برای پیگیری این بیماری را دارید و یا به تزریق آنتی بیوتیک نیازمندید، با ما تماس بگیرید. طرح درمان در منزل همراز هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری ( انجام آزمایش و نمونه گیری در منزل – تزریقات – ویزیت پزشک متخصص  و… ) را در منزل از ما دریافت نمایید مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

استرپتوکوک گروه B‌ چیست؟

استرپتوکوک‌های گروه B یک گروه خاص از باکتری‌ها (میکروب‌ها) هستند که در روده، مقعد و واژن(ِخانم‌ها) زندگی می‌کنند. استرپتوکوک‌های گروه B معمولاً برای بزرگسالان سالم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند. اغلب بیمارانی که به عفونت استرپتوکوک گروه B‌ دچار می‌شوند، نوزادانی هستند که حین تولد در معرض این باکتری‌ها قرار گرفته‌اند.

استرپتوکوک‌های گروه B در ۲۵ درصد از خانم‌های باردارِ سالم مشاهده می‌شوند. خانم‌هایی را که استرپتوکوک‌های گروه B در آن‌ها دیده می‌شوند، «کلونیزه شده» با این میکروب می‌نامند. اگر خانمی با این میکروب کلونیزه شده باشد، نوزاد او نیز می‌تواند هنگام تولد به این میکروب آلوده شده و بیمار گردد. احتمال بروز این مشکل کمتر از ۱ درصد است اما چون عفونت‌های ناشی از استرپتوکوک‌های گروه B برای نوزادان بسیار خطرناک هستند، لازم است خانم‌ها در طی دوره بارداری برای شناسایی کلونیزه شدن  با این میکروب اقدام کنند.

 

درمان بیماری استرپتوکوک

علائم عفونت با استرپتوکوک‌های گروه B کدامند؟

معمولاً استرپتوکوک‌های گروه B در افراد سالم هیچ‌گونه علامتی را ایجاد نمی‌کنند.

علائم مربوط به این عفونت در نوزادانی که در معرض استرپتوکوک‌های گروه B قرار گرفته‌اند، ممکن است طی هفته اول زندگی ظاهر‌شوند (که آن را شروع زودهنگام بیماری می‌نامند) یا احتمال دارد این علائم 1 هفته تا 3 ماه پس از تولد ظاهر شوند (که آن را شروع دیرهنگام بیماری می‌نامند). علائم عفونت با استرپتوکوک‌های گروه B در نوزادان عبارتند از:

  • تب
  • مشکل در تغذیه
  • رخوت و بی حالی (نوزاد بسیار خسته است، به سختی بیدار می‌شود یا غیرفعال است)
  • مشکل تنفسی (نوزاد با مشکلات تنفسی بسیار جدی روبه رو است، رنگ پوست، لب‌ها یا ناخن‌هایش کبود می شود)

چگونه بدانیم که به استرپتوکوک‌های گروه B آلوده شده‌ایم؟

اگر باردار هستید، پزشک باید برای تشخیص استرپتوکوک‌های گروه B آزمایشاتی را برای شما تجویز کند. این آزمایشات عمدتاً در هفته‌های 35 تا 37 بارداری انجام می‌شوند. برای انجام این آزمایش، پزشک با سواب (پنبه) از واژن و مقعد نمونه گیری می‌کند و آن را برای آزمایشگاه ارسال می نماید تا میزان رشد باکتری‌های استرپتوکوکی را تعیین کنند. اگر استرپتوکوک‌های گروه B در یک فرد مشاهده شوند، به این معنا نیست که او بیمار بوده و حتماً نوزاد خود را بیمار خواهد کرد. اطمینان از حضور این باکتری‌ها به شما و پزشک کمک می‌کند تصمیم گیری‌های صحیح برای پیشگیری از آلوده شدن نوزاد انجام دهید.

درمان عفونت استرپتوکوکی گروه B‌

در این صورت پزشک آنتی بیوتیک خوراکی برای فرد تجویز می‌کند که مصرف این دارو تا زمان زایمان ادامه خواهد داشت. در حین زایمان نیز تزریق داخل وریدی آنتی بیوتیک انجام می‌شود تا میکروب‌ها کشته شوند. اگر حین زایمان نیز آنتی بیوتیک دریافت شود، احتمال بروز عفونت در نوزاد بسیار کم خواهد بود.

اگر نوزاد به استرپتوکوک‌های گروه B مبتلا شود، چه باید کرد؟

اگر نوزاد به این عفونت دچار شود، تزریق داخل وریدی آنتی بیوتیک برای او تجویز می‌شود تا باکتری‌ها کشته شوند. در طول این مدت نوزاد در بیمارستان بستری خواهد بود تا پزشک از بهبود سلامتی او اطمینان حاصل کند.

 

درمان بیماری استرپتوکوک

استرپتوکوک‌های گروه B چه مشکلاتی ایجاد می‌کنند؟

استرپتوکوک‌های گروه B برای بزرگسالان سالم هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کنند. برخی گروه‌های خاص که ممکن است از استرپتوکوک‌های گروه B دچار مشکل شوند عبارتند از:

  • نوزادانی که مبتلا به عفونت استرپتوکوکی گروه B باشند دچار عفونت ریه (که به آن ذات الریه یا پنومونی می‌گویند)، عفونت در جریان خون (سپسیس) یا عفونت مایعات اطراف مغز و نخاع (مننژیت) می‌شوند.
  • برخی زنان باردار که مبتلا به عفونت استرپتوکوکی گروه B باشند دچار عفونت‌ مجاری ادرار، عفونت جفت، مایع آمنیوتیک و یا عفونت در جریان خون می‌شوند.
  • افراد مسن یا کسانی که مبتلا به بیماری‌های مزمن بوده یا سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف می‌باشد، بیش از سایرین در خطر ابتلا به عفونت استرپتوکوکی گروه B قرار دارند. برخی از مشکلات ناشی از عفونت استرپتوکوکی گروه B عبارتند از عفونت‌های پوستی، عفونت در جریان خون، مجاری ادرار، ریه‌ها، استخوان‌ها و مفاصل، دریچه های قلب (آماس غشاء درونی قلب)، یا عفونت مایعات  اطراف مغز و نخاع.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

  • آیا آزمایشات تشخیص عفونت استرپتوکوکی گروه B یک بخش استاندارد از مراقبت‌های دوران بارداری هستند؟
  • زمان بندی این آزمایشات چگونه است؟
  • معنی نتایج آزمایش‌های من چیست؟
  • اگر من به عفونت استرپتوکوکی گروه B دچار هستم، برای پیشگیری از ابتلای نوزادم چه باید بکنم؟
  • آیا به مصرف آنتی بیوتیک نیاز دارم؟ آیا این دارو برای جنین بی خطر است؟
  • آیا به سزارین نیاز دارم یا می‌توانم زایمان طبیعی از واژن داشته باشم؟

خدمات پزشکی همراز در منزل

خدمات پزشکی شامل

ویزیت پزشک عمومی متخصص عفونی- داخلی – بیهوشی- قلب- جراح- روانپزشک و انجام  پروسیجرهای پزشکی در منزل

خدمات پیرا پزشکی شامل

فیزیوتراپی- کاردرمانی- گفتاردرمانی- مامائی

فروش و اجاره تجهیزات پزشکی شامل

تخت برقی و بیمارستانی – تشک مواج سلولی و تخم مرغی –دستگاه اکسیژن ساز- کپسول اکسیژن – پالس اکسیمتر- ونتیلاتور- مانیتور- بای پپ- آمبوبگ- لارنگسکوپ- کیف احیا- فشارسنج- ویلچر- واکر- عصا – فتوتراپی

خدمات آزمایشگاهی شامل

انواع مختلف نمونه گیری ( خون –سپتوم- زخم- کووید 19-IGM- IGG) در منزل

خدمات پرستاری و کمک پرستاری

کنترل علائم حیاتی – سرم تراپی- تزریقات – کنترل قند خون و بخیه – گچ گیری- بازکردن گچ- سونداژ- سوند بینی و معده –شستشوی گوش- پانسمان ساده – پانسمان سوختگی – پانسمان زخم بستر- پانسمان پای دیابتی

ارائه خدمات ICU و  CCU و POST ICU

ارائه خدمات پاراکلینیکی شامل

انجام سونوگرافی و ماموگرافی در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه