گفتار درمانی در منزل تهران

فهرست مطالب

گفتار-درمانی-در-منزل-تهران

در گفتار درمانی هر مشکلی که در گفتار و بیان فرد باشد مورد بررسی قرار می گیرد. درواقع گفتار درمانی یکی از شاخه های توانبخشی می باشد و در آن به منظور بهبود گفتار فرد تکنیک هایی انجام می شود. شما می توانید برای راحتی و آرامش بیشتر گفتار درمانی در منزل تهران را امتحان کنید.

شما می توانید برای انجام خدمات درمانی در منزل می توانید با کلینیک درمان در منزل همراز تماس بگیرد تا انواع درمان مانند سرم تراپی در منزل را سریع و آسان در خانه انجام دهید.

تلفن: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

گفتار درمانی چیست؟

همانطور که گفته شد گفتار درمانی یکی از شاخه های توانبخشی است که می تواند به افرادی که در صحبت کردن مشکل دارند کمک کند تا بهتر ارتباط برقرار کنند و موانع ناشی از اختلالات گفتاری را از بین ببرند. اهداف گفتار درمانی شامل بهبود تلفظ، تقویت عضلات مورد استفاده در گفتار و یادگیری صحیح صحبت کردن است.

گفتار درمانی را می توان برای بسیاری از مشکلات و اختلالات گفتاری مختلف، از مشکلات کوچکتر مانند صدای خشن گرفته تا از دست دادن نسبی گفتار به دلیل آسیب مغزی استفاده کرد. بسته به نوع اختلال، ممکن است از سایر درمان های پزشکی یا روانشناختی نیز استفاده شود.

 

گفتار-درمانی-چیست؟

چه افرادی به گفتار درمانی نیاز دارند؟

اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما یا فرزندتان دچار اختلال گفتاری هستید، برخی از غربالگری های اولیه را توصیه می کند. این آزمایشات به تعیین علت اساسی هر گونه مشکل ارتباطی کمک می کند.

به عنوان مثال، اگر کودک شما در برقراری ارتباط مشکل دارد، ارائه پزشک شما ممکن است کودک شما را برای آزمایش شنوایی به یک متخصص شنوایی شناس ارجاع دهد. اگر فرزند شما تست شنوایی را قبول کند، ممکن است نیاز داشته باشد با یک آسیب شناس گفتار-زبان کار کند.

کدام بیماری ها نیاز به گفتار درمانی دارد؟

گفتار درمانی می تواند برای هر کسی که اختلال ارتباطی دارد مفید باشد. در صورتی که اختلال شنوایی یا وضعیت سلامتی دارید که بلع را دشوار می کند، ممکن است پزشک نیز گفتار درمانی را پیشنهاد کند. پزشک شما ممکن است گفتار درمانی را برای کمک به موارد زیر توصیه کند:

آفازی: افراد مبتلا به آفازی ممکن است در خواندن، نوشتن، صحبت کردن و درک زبان مشکل داشته باشند. اغلب پس از سکته یا آسیب به ناحیه ای از مغز که زبان را پردازش می کند، ایجاد می شود.

آپراکسی: افراد مبتلا به آپراکسی می دانند چه می خواهند بگویند، اما در شکل دادن کلمات مشکل دارند. آنها ممکن است در خواندن، نوشتن، بلع و سایر مهارت های حرکتی مشکل داشته باشند.

اختلال بیان: افراد مبتلا به اختلالات بیانی قادر به تولید صداهای کلمه خاصی نیستند. برای مثال، آنها ممکن است یک صدا را جایگزین صدای دیگری کنند – مانند گفتن “دو” به جای “تو”.

اختلالات شناختی ارتباطی: اگر ناحیه ای از مغز که توانایی تفکر شما را کنترل می کند آسیب ببیند، ممکن است در برقراری ارتباط مشکل داشته باشید. افراد مبتلا به اختلالات شناختی ارتباطی ممکن است مشکلاتی در گوش دادن، صحبت کردن، حافظه و حل مسئله داشته باشند.

دیزآرتری: افراد مبتلا به دیزآرتری ممکن است گفتار کند یا نامفهوم داشته باشند. این زمانی اتفاق می افتد که عضلات کنترل کننده گفتار شما ضعیف شوند. علل شایع عبارتند از سکته مغزی، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) یا سایر اختلالات سیستم عصبی.

اختلالات بیانی: افراد مبتلا به اختلال بیان ممکن است در بیان کلمات یا بیان افکار خود دچار مشکل شوند. اختلالات بیانی با سکته مغزی یا سایر رویدادهای عصبی، تاخیر در رشد و کاهش شنوایی مرتبط است.

اختلالات روانی: اختلالات روانی سرعت، جریان و ریتم گفتار شما را مختل می کند. لکنت (گفتار قطع شده یا مسدود شده) یک اختلال روانی است. به هم ریختگی (سخنرانی که با هم ادغام شده و سریع است) نیز همینطور است.

اختلالات دریافتی: افراد مبتلا به اختلالات دریافتی در درک یا پردازش آنچه دیگران می گویند مشکل دارند. آنها ممکن است دایره لغات محدودی داشته باشند، در پیروی از دستورالعمل ها مشکل داشته باشند یا به نظر می رسد که علاقه ای به گفتگو ندارند.

اختلالات تشدید: اختلالات رزونانس شرایطی هستند که بر حفره های دهان یا بینی تأثیر می گذارند. آنها می توانند جریان هوا را مسدود کرده و ارتعاشاتی را که به شنیدن صداها کمک می کند تغییر دهند. شکاف کام، تورم لوزه ها و سایر شرایطی که بر ساختار دهان و بینی شما تأثیر می گذارد، می تواند باعث اختلالات تشدید شود.

کدام-بیماری-ها-نیاز-به-گفتار-درمانی-دارد؟

اختلال مربوط به گفتار

افراد با اختلالات زیر نیاز به یک گفتار درمان پیدا خواهند کرد. شما می توانید گفتار درمانی در منزل تهران در هر ساعت از شبانه روز که می خواهید با تماس به کلینیک درمان در منزل همراز دریافت کنید.

اختلالات زبان

اختلال زبان دوران کودکی می تواند بر توانایی کودک در یادگیری صحبت کردن، نامگذاری اشیا و ساختن جملات کامل تأثیر بگذارد. اگرچه علل این اختلالات اغلب مشخص نیست، اما عوامل خطر اصلی شناخته شده شامل مشکلات شنوایی، مشکلات کلی رشد و اختلالات موثر بر رشد مغز است.

اختلالات زبانی در بزرگسالان تقریباً همیشه نتیجه آسیب مغزی یا بیماری است. به عنوان مثال، افرادی که سکته مغزی کرده اند، اغلب در جمله بندی یا به خاطر سپردن کلمات مشکل دارند. آن نوع اختلال آفازی نامیده می شود.

اختلال گفتاری

افراد مبتلا به اختلالات گفتاری در تولید صداهای گفتاری، بیان کلمات به وضوح یا روان صحبت کردن مشکل دارند.

کودکان اغلب در تلفظ مشکل دارند و ممکن است صداهای خاصی را با صداهای دیگر عوض کنند. اختلال گفتاری ممکن است نتیجه اختلالات رشدی باشد، اما عوامل روانشناختی نیز ممکن است نقش داشته باشند. بزرگسالان مبتلا به بیماری های عصبی گاهی اوقات اختلالات گفتاری نیز دارند که اغلب درک آنها را دشوار می کند.

گروه دیگری از اختلال گفتاری که به عنوان اختلالات روانی شناخته می شوند، شامل مشکلاتی در جریان یا یکنواختی گفتار هستند. افراد مبتلا به این نوع اختلال ممکن است به عنوان مثال لکنت داشته باشند. هنگامی که افراد لکنت زبان دارند، اغلب مکث های بی صدا در گفتارشان وجود دارد، یا صداها یا هجاهای خاصی را تکرار یا طولانی می کنند. بهم ریختگی گفتاری غیرعادی سریع است که تلفظ را نادقیق می کند یا صداها یا قسمت هایی از کلمات را حذف می کند.

اختلالات صدا (دیسفونی)

اختلال صدا یک تغییر مداوم در صدای کسی است. آنها ممکن است خشن، کشیده، خشن یا تقریباً ساکت به نظر برسند. اغلب صدا تا حدودی ضعیف است – به عبارت دیگر، فرد قادر به صحبت با صدای بلند نیست. اختلال صدا ممکن است از صحبت کردن بیش از حد یا با صدای بلند، استفاده از تکنیک تنفس اشتباه، یا مشکلات مربوط به حنجره مانند گره های صوتی ایجاد شود. دلایل روانی مانند افسردگی یا واکنش به یک رویداد ناراحت کننده نیز می تواند صدای فرد را تغییر دهد.

مشکل در بلع

در افرادی که مشکلات بلع دارند، حرکات عضلات درگیر در بلع تحت تأثیر قرار می گیرد. این منجر به مشکلاتی در انتقال غذا از طریق دهان و گلو می شود. علت اغلب یک بیماری یا اختلال در سیستم عصبی مانند بیماری پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس، زوال عقل، عفونتی مانند بیماری لایم یا کزاز یا آسیب به سر است. اگر غذا به دلیل اختلال در بلع وارد ریه ها شود، می تواند منجر به عوارض تهدید کننده جان فرد شود.

تفاوت میان زبان و گفتار

گفتار درمانگر چه کار می کند

گفتاردرمانگران اقدام به  ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات زیر می‌نمایند:

  • اختلالات گفتاری
  • اختلالات زبانی
  • اختلالات ارتباطی_اجتماعی
  • اختلالات روانی گفتار
  • اختلالات صدا (ویس)
  • اختلالات بلع

تکنیک های گفتار درمانی مختلفی برای هر یک از زمینه هایی که در بالا توضیح داده شد وجود دارد – آنهایی که در نظر گرفته می شوند به اختلال خاص بستگی دارند. معمولاً به یک سری جلسات درمانی طولانی نیاز است که هر جلسه 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. آنها ممکن است به صورت گروهی یا تک به تک انجام شوند.

  • رویکردهای درمانی مورد استفاده در گفتار درمانی عبارتند از:
  • تمرین های ادراک، به عنوان مثال برای تمایز بین صداها و هجاهای فردی.
  • تمرین هایی برای تولید صداهای خاص و بهبود روان گفتار.
  • تمریناتی برای بهبود تنفس، بلع و صدا.
  • با استفاده از چیزهایی مانند زبان اشاره، تابلوهای ارتباطی و گفتار به کمک رایانه به برقراری ارتباط کمک کنید.
  • توصیه هایی برای افرادی که نیاز به گفتار درمانی دارند، والدین آنها و سایر عزیزان.
  • حمایت از اجرای این اقدامات در زندگی روزمره.

برای اینکه درمان در طولانی مدت کمک کند، اغلب مهم است که به طور منظم این تکنیک ها را در خانه نیز تمرین کنید.

گفتار درمانی در منزل تهران برای کودکان

کودکان ممکن است به دلایل زیادی نیاز به گفتار درمانی داشته باشند، از جمله:

  • اختلالات شنوایی
  • تأخیرهای رشدی شناختی (فکری، فکری) یا دیگر
  • عضلات ضعیف دهان
  • گرفتگی صدا مزمن
  • شکاف لب یا شکاف کام
  • اوتیسم
  • مشکلات برنامه ریزی حرکتی
  • مشکلات مفصلی
  • اختلالات روانی
  • مشکلات تنفسی (اختلالات تنفسی)
  • اختلالات تغذیه و بلع
  • آسیب تروماتیک مغز

درمان باید در اسرع وقت شروع شود. کودکانی که درمان را زودتر شروع می کنند (قبل از 5 سالگی) نسبت به کسانی که دیرتر شروع می کنند، نتایج بهتری دارند.

این بدان معنا نیست که بچه های بزرگتر در درمان خوب عمل نمی کنند. اگرچه ممکن است پیشرفت آنها کندتر باشد، زیرا آنها الگوهایی را یاد گرفته اند که باید تغییر کنند.  برای دریافت بهترین نتیجه بهتر است درمان کودکان با آرامش در محیطی که با آن آشنا هستند انجام شود و بهترین مکان برای این کار خانه می باشد.

گفتار درمانی در منزل برای بزرگسالان

گفتار درمانی می تواند برای بزرگسالانی که در برقراری ارتباط مشکل دارند مفید باشد.

این چالش‌ها ممکن است از دوران کودکی شروع شوند، مانند لکنت زبان، یا ممکن است در اواخر زندگی، به عنوان مثال پس از سکته مغزی یا آسیب مغزی، به دست آیند. گفتار درمانی می تواند به رفع طیف گسترده ای از نگرانی های مرتبط با ارتباط کمک کند.

گفتار-درمانی-در-منزل-برای-بزرگسالان

مغز انسان در سازگاری و کشف چیزهای جدید شگفت‌انگیز است، و این توانایی هرگز ناپدید نمی‌شود – برای یادگیری استراتژی‌هایی برای حمایت از مهارت‌های ارتباطی قوی‌تر، هرگز دیر نیست. گفتار درمانی می تواند کمک کند.

برای دریافت خدمات درمانی در منزل و گفتار درمانی برای کودکان و بزرگسالان در خانه با کلینیک درمان در منزل همراز تماس بگیرید. شما می توانید برای دریافت اطلاعت بیشتر و آگاهی از تعرفه درمان درمنزل تهران با ما تماس بگیرید.

تلفن: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه