تزریق میتومایسین داخل مثانه

فهرست مطالب

تزریق میتومایسین داخل مثانه

میتومایسین نوعی داروی شیمی درمانی می باشد، که عملکرد آن برای توقف رشد سلول های سرطانی است. این دارو را معمولا برای درمان سرطان مثانه، معده و پانکراس استفاده می کنند. تزریق میتومایسین در مثانه یکی از روش های درمانی موثر برای مدیریت و پیشگیری از عود تومور های مثانه می باشد. میتومایسین به عنوان یک داروی ضد سرطان، در درمان سرطان های خفیف کاربرد ویژه ای دارد و در بیمارانی که تحت جراحی مثانه هستند و یا تومور های سطحی دارند به کار گرفته می شود. تزریق میتومایسین می تواند به کاهش عود تومورها و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند. در این مقاله به بررسی مکانیسم عمل میتومایسین، نحوه تزریق میتومایسین داخل مثانه و عوارض جانبی آن می پردازیم.

برای تزریق میتومایسین در مثانه و یا همان BCG تراپی با وسایل مصرفی در منزل با شماره زیر از خدمات پرستاری همراز در منزل تماس بگیرید. 0212268939809123039316

تزریق میتومایسین داخل مثانه

میتومایسین مثانه

میتومایسین در واقع دارویی است که به دلیل فعالیت ضد توموری به عنوان یک داروی شیمی درمانی استفاده می گردد. این دارو عموما یا به صورت وریدی برای درمان سرطان های دستگاه گوارش فوقانی و یا با تزریق به مثانه برای تومور های سطحی مثانه به بیمار داده می شود. این ماده باعث ایجاد تاخیر در سمیت مغز استخوان شده که در نتیجه باید در مدت زمان شیش هفته ای تجویز شود. استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است باعث آسیب دائمی مغز استخوان و آسیب به فیبروز ریه و یا آسیب های کلیوی شود.

دوزهای تزریق میتومایسین

میتومایسین در دوز های مختلف وجود دارد و دوز مناسب بستگی به نوع و مرحله سرطان تحت درمان تجویز می شود. در ادامه چند دوز استاندارد که به طور معمول تجویز می شوند را برای شما آورده ایم:

میتومایسین تزریقی 2 میلی گرم

دوز پایین این دارو اغلب برای جراحی چشم استفاده می گردد. به این دلیل که دوز پایین میتومایسین برای جلوگیری از ایجاد اسکار بسیار مناسب می باشد و تضمین کننده بهبودی بهتر بعد از جراحی را دارا می باشد.

میتومایسین تزریقی 10 میلی گرم

این دوز در 90 درصد مواقع برای تزریق در مثانه در نظر گرفته می شود. از این دوز به طور مستقیم در مثانه برای هدف قرار دادن سلول های سرطانی تجویز می کنند.

میتومایسین تزریقی 40 میلی گرم

این دوز بالاترین دوز تجویزی برای میتومایسین است که معمولا برای مراحل پیشرفته تر سرطان، مانند معده و سرطان های پانکراس، برای اطمینان از رسیدن به مناطق آسیب دیده، به صورت داخل وریدی در نظر گرفته می شود.

برای تزریق داخل پورت در منزل و یا تزریق وریدی در منزل به سایت درمان در منزل همراز مراجعه کنید.

 

تزریق میتومایسین داخل مثانه

 

عوارض جانبی میتومایسین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ‌ای بروز نمی‌ دهند. یک سری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می ‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هر یک از عوارض می ‌بایست به پزشک اطلاع داده شود. برخی از این آثارات عبارتند از:

  • اعصاب مرکزی: موجب احساس گیجی، خواب آلودگی، خستگی، تب، سردرد، اختلالات نورولوژیک، درد و سنکوب می شود.
  • روی چشم، گوش، حلق و بینی آثارات منفی گذاشته و اغلب موجب تاری دید می گردد.
  • دستگاه گوارش: ممکن است موجب تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، استفراغ خونی و اسهال بشود.
  • خون: باعث افزایش فشار خون، ترومبوسیتوپنی، لکوپنی خواهد شد و ممکن است تا 8 روز ادامه داشته باشد.
  • تنفس: سندرم دیسترس تنفسی حاد، تنگی نفس، التهاب ریه بینابینی، سرفه های خشک، ادم ریوی از دیگر آثارات آن هستند.
  • پوست: موجب پوسته پوسته شدن، قرمزی، خارش، درد در محل تزریق و ریزش موی برگشت پذیر می شود.
  • از دیگر آثارات آن می توان به سلولیت، زخم همراه با پوسته ریزی و نشت به خارج عرق و سپتمی سمی اشاره کرد.

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌ کنید به خاطر استفاده از میتومایسین می‌ باشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد داروی میتومایسین موجب مسمویت دارویی خواهد شد.

هشدار های تزریق میتومایسین

  1. پیش از شروع درمان، تست بارداری در زنان متاهلی که در سنین باروری می باشند، الزامی است.
  2. کراتینین سرم در ابتدای درمان و سپس به صورت دوره ای پایش شود.
  3. شمارش افتراقی سلول های خونی (CBC with diff) به صورت دوره ای در طول درمان و حداقل به مدت 8 هفته پس از تکمیل دوره درمان ارزیابی شود.
  4. عملکرد ریوی بیمار ارزیابی گردد.
  5. بیمار از لحاظ بروز سندرم همولیتیک اورمیک، سمیت ریوی و عفونت پایش گردد و به بیمار گوشزد شود که علایمی از قبیل تنفس دشوار، خونریزی، تغییرات ادراری، ادم، خستگی مفرط، ضعف و عفونت را به سرعت گزارش کند.
  6. لازم است که دیگر داروهای مصرفی بیمار بررسی شود تا در صورت نیاز، تنظیم دوز صورت گیرد یا از درمان جایگزین استفاده شود
  7. در طول دریافت انفوزیون، محل تزریق به دقت پایش شود.

 

تزریق میتومایسین داخل مثانه

سخن آخر

تزریق میتومایسین در مثانه یک گزینه درمانی موثر برای بیماران مبتلا به سرطان مثانه است که می‌ تواند به کاهش عود تومور و بهبود نتایج درمانی منجر شود. با این حال، مانند هر روش درمانی دیگری، این روش نیز ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد که نیاز به نظارت دقیق دارد. تحقیقات بیشتری برای تعیین بهترین پروتکل‌ های درمانی و ارزیابی طولانی‌ مدت اثرات این روش ضروری است. در نهایت، مشاوره با پزشک متخصص و بررسی شرایط فردی بیمار می‌ تواند به انتخاب بهترین گزینه درمانی کمک کند.

برای انجام تزریق میتومایسین در منزل می توانید به کلینیک درمان در منزل همراز مراجعه کنید و یا با شماره های  02166563835 و یا  02166563834 در شعبه های غرب و مرکز و شمال تهران تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در این باره به دست بیاورید.

سوالات متدوال

تزریق میتومایسین به چه صورت انجام می شود؟

یک کاتتر ادراری (لوله ای انعطاف پذیر که ادرار را تخلیه می کند) به مثانه شما وارد می شود. از ژل بی حس کننده موضعی برای کاهش هر گونه ناراحتی در حین قرار دادن استفاده می شود. پس از تخلیه ادرار به کیسه کاتتر، محلول دارویی از طریق کاتتر ادراری به مثانه شما وارد می شود.

میتومایسین به چه مدت تزریق می شود؟

میتومایسین یک بار در هفته به مدت 6 هفته تجویز می شود. اگر این دارو پس از 3 ماه درمان به درستی عمل کرد، ممکن است یک بار در ماه به مدت 11 ماه آن را دریافت کنید.

میتومایسین چه مدت در مثانه می ماند؟

دارو میتومایسین به مدت یک تا دو ساعت در مثانه می ماند و سپس از طریق سوند ادراری تخلیه می شود یا هنگام دفع ادرار از مثانه خارج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه