درمان سریع بواسیر یا هموروئید

فهرست مطالب

درمان سریع بواسیر یا هموروئید

درمان سریع بواسیر یا هموروئید

 

درمان سریع بواسیر یا هموروئید
درمان سریع بواسیر یا هموروئید

 

بواسیر چیست؟

بواسیر یعنی تورم سیاهرگ‌های راست روده یا مقعد. نوع بواسیر بستگی به محل تورم دارد.

  1. بواسیر درونی یعنی سیاهرگ‌های داخل راست روده درگیر این عارضه شده‌اند. بواسیرهای داخلی معمولاً دردناک نیستند اما بدون درد، خونریزی می‌کنند.
  2. بواسیر همراه با بیرون زدگی یعنی گسترش به سمت پائین تا این که از مقعد به بیرون بزند. بواسیر همراه با بیرون زدگی یا به خودی خود به داخل راست روده باز می‌گردد و یا شما می‌توانید آن را به آرامی به داخل فشار دهید.
  3. بواسیر خارجی یعنی سیاهرگ‌های خارج از مقعد به این عارضه درگیر شده‌اند. این عارضه ممکن است همراه با خارش یا درد باشد. همچنین ممکن است پوست روی آن ترک خورده و خونریزی کند.

اگر مبتلا به بواسیر باشید در لبه مقعد خود احساس یک توده می‌کنید. همچنین ممکن است پس از دفع مدفوع، مقداری خون در توالت یا بر روی دستمال توالت مشاهده کنید.

علل بواسیر چیست؟

 

درمان سریع بواسیر یا هموروئید
درمان سریع بواسیر یا هموروئید

 

بواسیر به دلیل افزایش فشار در سیاهرگ‌های مقعد یا راست روده بوجود می‌آید. یکی از دلایل اصلی این عارضه، وارد کردن فشار هنگام دفع مدفوع است. این مسأله را معمولاً هنگام یبوست یا اسهال مشاهده می‌کنیم. گاهی اوقات نشستن بیش از حد بر روی توالت هم همین عارضه را به دنبال دارد. بواسیر به واسطه چاقی مفرط، بلند کردن مداوم بارهای سنگین یا هر فعالیت دیگری که همراه با وارد کردن فشار باشد نیز ایجاد می‌شود.

چه کسانی به بواسیر دچار می‌شوند؟

هر کسی می‌تواند به بواسیر مبتلا شود اما برخی کارها یا عوامل احتمال ابتلا به بواسیر را بیشتر می‌کنند. احتمال ابتلای افرادی که والدینشان به بواسیر مبتلا شده‌اند، بیشتر است. همچنین احتمال ابتلای خانم‌های باردار به بواسیر به واسطه فشارهایی که هنگام زایمان یا حمل کودک متحمل می‌شوند، بیشتر است. چاقی مفرط، ایستادن زیاد یا بلند کردن مکرر اجسام سنگین هم بواسیر را بدتر می‌کند.

آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر خونریزی مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دهد علت خونریزی بواسیر بوده یا مشکل دیگری مطرح است. خونریزی از مقعد یا راست روده یا مشاهده مدفوع خونی می‌تواند علامت مشکلات جدی‌تری همچون سرطان باشد.

از یبوست پیشگیری کنید.

  1. فیبر بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید. میوه‌های تازه، سبزیجات برگدار، نان تهیه شده از غلات کامل و غلات کامل صبحانه منابع خوبی برای فیبر هستند.
  2. مایعات کافی بنوشید (اما نه نوشیدنی الکلی). نوشیدن 8 لیوان آب در روز ایده آل است.
  3. به طور منظم ورزش کنید.
  4. از ملین‌ها استفاده نکنید مگر ملین‌های حجم دهنده. سایر انواع ملین منجر به اسهال شده و ممکن است بواسیر را بدتر کنند.
  5. همین که احساس دفع مدفوع داشتید، فوراً به دستشویی بروید و خیلی معطل نکنید.

کاهش درد

  1. حمام آب گرم بگیرید.
  2. پس از دفع مدفوع مقعد را به آرامی با دستمال توالت‌های مرطوب یا دستمال‌های مرطوب دیگر مثل دستمال پاک کردن کودک، تمیز کنید.
  3. از کیسه یخ برای کاهش تورم استفاده کنید.
  4. از استامینوفن یا ایبوپروفن یا آسپرین برای کاهش درد استفاده کنید.
  5. کرم‌های حاوی عصاره فندق در ناحیه درد بمالید یا از پمادهای بیحس کننده استفاده کنید. برای کاهش خارش یا درد می‌توانید از کرم‌های حاوی هیدروکورتیزول استفاده کنید.

هرگز بدون تجویز یا بدون مشورت با پزشک خانواده از داروهای بواسیر استفاده نکنید. شما میتوانید با دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل مرکز همراز در کلیه مناطق شرق، غرب، شمال، جنوب و مرکز تهران، کمتر از یک ساعت با تجهیزات، معاینه شوید. خدمات ارائه شده شامل سرم تراپی، تزریقات، انجام انما در منزل می‌باشد. شما میتوانید از خدمات درمان در منزل همراز استفاده کنید تا نیروهای ما زیر یک ساعت به محل شما اعزام شوند. شماره‌های تماس : ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶

آیا نیاز به جراحی هست؟

بواسیر دردناک پس از 1 تا 2 هفته خود به خود خوب می‌شود. اما اگر مشکل و درد ادامه یافت با پزشک مشورت کنید.

استفاده از حلقه‌های لاستیکی برای بستن رگ‌ها جهت درمان بواسیر داخلی مفید است. برای این منظور حلقه‌های کوچک لاستیکی را دور قاعده بواسیر در داخل راست روده قرار می‌دهند. با این کار جریان خون ناحیه متوقف می‌شود و بواسیر بهبود می‌یابد.

بواسیر داخلی را با تزریق یک ماده شیمیایی هم از بین می‌برند. اما اگر بواسیر داخلی بسیار بزرگ باشد یا بیرون زده باشد، باید جراحی برداشتن بواسیر (hemorrhoidectomy)‌ انجام شود.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

  • جهت تسکین یا پیشگیری از بواسیر، چه تغییراتی در سبک زندگی می‌تواند مفید باشد؟
  • روی کاغذ توالت خون مشاهده کردم. آیا این خطرناک است؟
  • آیا ابتلا به بواسیر نشانه مشکل دیگری در سلامت است؟
  • آیا برای همیشه به بواسیر مبتلاء خواهم بود؟
  • آیا دارویی وجود دارد که بتوانم برای بواسیر استفاده کنم؟ آیا عوارض جانبی دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه