پانسمان در واقعی پوششی است که رو زخم ها قرار می گیرد تا خونریزی و عفونت زخم جلوگیری کند و به روند بهبود آن کمک کند که انواع مختلفی دارند که با استفاده از تجهیزات مختلف صورت میگیرد. افرادی که توانایی حرکت و یا خروج از منزل را نداشته باشند در صورت نیاز، می توانند از خدمات پانسمان در منزل استفاده کنند. اگر فردی مسن یا دارای معلولیت جسمی و هم چنین افرادی که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و در منزل هستند، توانایی خروج از منزل را ندارند، می توانند برا انجام پانسمان زخم و یا تعویض پانسمان در منزل با مرکز خدمات در منزل همراز تماس بگیرند چرا که بسیاری از افراد می پندارند پانسمان کار راحتی است و نیازی به مراجعه به درمانگاه ندارد، اما اگر نوع زخم شناسایی نشود و پانسمان اصولی نباشد منجر به آسیب خواهد شد. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع پانسمان و مراحل و هزینه پانسمان در منزل مطلع شوید.
ما در همراز با تکیه بر تخصص پزشکان و پرستاران ماهر شرایطی را فراهم آورده ایم تا شما با ثبت درخواست در کمتر از یک ساعت در اقصا نقاط غرب، شرق، جنوب و شمال تهران، خدمات درمان در منزل را دریافت نمایید. برای اطلاع از تعرفه خدمات پرستاری در منزل شامل تعویض پانسمان ، سرم تراپی در منزل تهران ، تزریقات، نمونه گیری و آزمایش و ویزیت پزشک متخصص در منزل، دندان پزشکش در منزل و… با مرکز همزار تماس بگیرید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸
انواع پانسمان
پانسمان ها به طور کلی به دو دسته سنتی و نوین تقسیم می شوند:
پانسمان های سنتی:
پانسمان ساده: شامل گاز استریل (gauze)، پد و باند است که برای پوشاندن زخم و محافظت از آن در برابر آلودگی استفاده می شود. این نوع پانسمان رایج ترین بوده و بسیار کاربردی است. در واقع گاز دارای منفذ بسیاری است که ترشحات زخم را جذب می کند و مانع عفونت آن می شود. گاز را به وسیله ی باند یا چسب روی زخم ثابت می کنند اما باید دقت داشت سفت و محکم نباشد چرا که موجب کبودی و آسیب به بافت می شود.
پانسمان غیر چسبنده: این نوع پانسمان به زخم نمی چسبد و برای زخم های حساس مناسب است. این پانسمان با جذب بالا و چسبندگی کم برای کنترل طیف گسترده ای از زخم ها با شدت خفیف تا متوسط به کار می رود.
پانسمان هیدروکلوئید: این نوع پانسمان از موادی تشکیل شده است که هنگام برخورد با رطوبت زخم حالت ژلی پیدا می کند و به ترمیم زخم کمک می کند. این پانسمان به زخم نمی چسبد و برای زخم های تاولی و سوختگی مناسب است.
پانسمان های نوین:
پانسمان آلژینات: این نوع پانسمان از جلبک دریایی ساخته شده است و برای زخم های عمیق و عفونی مناسب است. جذب فوق العاده ای دارد که برای زخم هایی با ترشحات بالا به کار برده می شو که به سرعت زخم را بهبود می بخشد.
پانسمان هیدروژل: این نوع پانسمان از آب تشکیل شده است در زخم های خشک و دردناک رطوبت را حفظ می کند و به ترمیم زخم کمک می کند. این پانسمان رطوبت خود را به بافت های خشک زخم منتقل می کند و بهبود آن را تسریع می کند.
پانسمان فوم: این نوع پانسمان بسیار نرم بوده و ضربه را دفع می کند و برای زخم های با ترشح فراوان مناسب است چرا که جذب فوق العاده بالایی دارد و از عفونت جلوگیری می کند همین امر زخم را به سرعت خوب می کند.
فیلم شفاف: این پانسمان نوعی پوشش شفاف است که ضد آب و باکتری می باشد و برای زخم های بزرگ مناسب است و به پزشک کمک می کند تا در طول مدت بهبود زخم را معاینه کند و از وضعیت آن آگاه شود.
پانسمان زخم در منزل
همانطور که گفته شد پانسمان غیر اصولی می تواند آسیب های جبران ناپذیری به بار آرد. در ابتدای امر پانسمان کاری ساده به نظر می آید اما باید این را در نظر داشت که زخم ها انواع مختلفی دارند و برای هر یک باید پانسمان مناسب آن را انجام داد. انتخاب نوع پانسمان مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد که پرستاران و پزشکان متخصص با دانش خود بهترین پانسمان را تجویز می کنند. نوع زخم در انتخاب نوع پانسمان تاثیر گذار است، زخم های مختلف به پانسمان های مختلفی نیاز دارند. در محل نصب پانسمان باید دقت کرد که به راحتی روی زخم قرار بگیرد و جابجا نشود و وضعیت بیمار باید بررسی شود، بیمارانی که آلرژی یا بیماری های خاص دارند، باید از پانسمان های مخصوص استفاده کنند. در نتیجه برای پانسمان زخم های خود در منزل به یک پرستار متخصص نیاز دارید تا دچار مشکل نشوید
تعویض پانسمان در منزل
با توجه به این که برخی از بیماران که به تازگی مورد عمل جراحی قرار گرفته اند یا زخم بستر دارند، در منزل بستری هستند و روند بهبودی را طی می کنند در نتیجه نیاز به تعویض پانسمان دارند. این امر می تواند توسط اطرافیان صورت گیرد که البته باید آموزش دیده باشند و نکات ایمنی را رعایت نماید. هم چنین می توان از طریق مرکز خدمات درمان در منزل، یک پرستار را برای این کار استخدام کرد. تعویض پانسمان در منزل می تواند شامل مزایای زیادی باشد. افراد می توانند این خدمات را در محیط امن خانه در آرامش دریافت نمایند، از معطلی در خیابان های شلوغ و پر ترافیک جلوگیری می شود، به علاوه از ابتلا به عفونت های بیمارستانی در امان خواهند ماند و در نهایت امکان برنامه ریزی زمانی بر اساس روزمرگی شما وجود دارد.
مراحل پانسمان در منزل
پانسمان به منظور محافظت از زخم در برابر آلودگی و عفونت و همچنین کمک به روند بهبودی آن انجام میشود. در ادامه مراحل پانسمان زخم در منزل را شرح می دهیم
- دست های خود را با آب و صابون بشویید و وسایل مورد نیاز را آماده کنید که شامل، گاز استریل، پد استریل، باند یا چسب، محلول ضدعفونی کننده (مانند بتادین) و پماد آنتی بیوتیک (در صورت تجویز پزشک) است.
- تمیز کردن زخم: با استفاده از گاز استریل و محلول ضدعفونی کننده، اطراف زخم را به آرامی تمیز کنید. از حرکات رفت و برگشتی روی زخم خودداری کنید که ممکن است به آن آسیب بزند. در ضمن زخم را با آب و صابون نشویید.
- پانسمان زخم: در صورت وجود خونریزی، با استفاده از گاز استریل خونریزی را متوقف کنید. مقداری پماد آنتی بیوتیک و دیگر داروهای تجویزی پزشک را با ملایمت روی زخم بمالید و یک پد استریل روی زخم قرار دهید. با استفاده از باند یا چسب، پانسمان را در جای خود ثابت کنید.
دقت داشته باشید که از پانسمان های استریل استفاده کنید، پانسمان را مرتب تعویض کنید، در صورت مشاهده علائم عفونت، مانند قرمزی، تورم، درد یا چرک، با پزشک تماس بگیرید.
هزینه پانسمان در منزل
هزینه پانسمان در منزل به عوامل مختلفی بستگی دارد، زخم های متفاوت به پانسمان های مختلفی نیاز دارند و قیمت پانسمان ها با هم فرق می کند. ناحیه پانسمان مهم است و قیمت هر پانسمان در نواحی مختلف، تفاوت دارد. بیمارانی که آلرژی یا بیماری های خاص دارند، ممکن است به پانسمان های مخصوصی نیاز داشته باشند که گران تر هستند و در نهایت دستمزد پانسمان یا تعویض آن در منزل توسط پرستار نیز به قیمت افزوده خواهد شد. برای اطلاع از قیمت پانسمان در منزل توسط پرستاران حاذق همراز با ما تماس بگیرید.