درمان هیرسوتیسم زنان

فهرست مطالب

هیرسوتیسم در زنان

هیرسوتیسم یا پرمویی (نابجا) در زنان چیست؟

هیرسوتیسم در زنان یعنی وضعیتی که باعث می‌شود موهای زیادی بر روی صورت یا بدن زنان بروید. موهای تیره رنگ و ضخیمی بر روی صورت، قفسه سینه، شکم و پشت خانم‌های مبتلا به این عارضه مشاهده می‌شود. این موهای ضخیم و تیره رنگ با موهایی که معمولاً برخی خانم‌ها پشت لب، چانه، سینه‌ها یا شکم دارند یا موهای کرک مانندی که کل بدن آن‌ها را پوشانده است؛ متفاوت هستند.احتمال بروز هیرسوتیسم در برخی گروه‌های نژادی بیشتر است از جمله زنان خاورمیانه، جنوب آسیا و نژادهای مربوط به نواحی مدیترانه. در هر صورت درمان هیرسوتیسم زنان بسته به تشخیص پزشک می تواند متفاوت باشد. اگر نیاز به ویزیت پزشک متخصص در منزل دارید با ما تماس بگیرید.

طرح درمان در منزل همراز می تواند  هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری مانند انجام آزمایش و نمونه گیری در منزل ، ویزیت پزشک متخصص  و…  را در منزل ارائه دهد مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

علائم هیرسوتیسم

  • آکنه
  • نامنظم بودن دوره‌های عادت ماهانه
  • بم شدن صدا
  • افزایش توده عضلانی
  • کاهش سایز پستان‌ها

 

هیرسوتیسم در زنان

علت هیرسوتیسم چیست؟

این عارضه احتمالاً به واسطه افزایش ترشح هورمون‌های مردانه (به نام آندروژن‌ها) در خانم‌ها بوجود می‌آید. برخی عوامل که باعث افزایش ترشح هورمون‌های مردانه در خانم‌ها می‌شوند، ذیلاً ذکر می‌کنیم:

  • سندروم تخمدان پلی کیستیک: این عارضه به واسطه عدم تعادل در هورمون‌ها در بدن خانم‌ها بوجود می‌آید که طی آن کیست‌های متعددی در تخمدان‌ها تشکیل می‌شوند.
  • سندروم کوشینگ: یعنی زمانی که سطح هورمون کورتیزول برای مدت طولانی در بدن بالا می‌رود.
  • تشکیل تومورهایی در تخمدان‌ها یا غده آدرنال (فوق کلیه): این تومورها به واسطه رشد غیرعادی سلول‌ها ایجاد می‌شوند؛ این رشد غیر قابل کنترل بوده و سلول‌ها در کنار هم تشکیل تومور می‌دهند.

همچنین هیرسوتیسم به دلیل حساسیت بیش از حد ریشه مو به هورمون‌های مردانه هم ایجاد می‌شود. پزشکان هنوز علت این امر را به درستی کشف نکرده‌اند.

برخی داروها هم ممکن است باعث بروز هیرسوتیسم گردند. این داروها عبارتند از هورمون‌ها، استروئیدهای آنابولیک و دارویی که برای درمان خانم‌های مبتلا به آندومتریوز تجویز می‌شود (به نام دانازول).

همچنین به نظر می‌رسد که هیرسوتیسم ارثی باشد (یعنی در سایر افراد خانواده هم دیده شود).

اگر مبتلا به هیرسوتیسم باشید؛ پزشک خانواده احتمالاً آزمایشاتی را درخواست می‌کند تا علت اصلی را کشف کند. 

چه زمان باید به خاطر هیرسوتیسم به پزشک مراجعه کنم؟

زمانی که به طور ناگهانی میزان موها در صورت یا بدن افزایش یافته، اگر دوره های عادت ماهانه نامنظم شده‌اند و یا اگر صدایتان بم شده است به پزشک مراجعه کنید.

چگونه باید از شر موهای زائد راحت شد؟

اگر اضافه وزن دارید، برای کاهش وزن اقدام کنید. کاهش وزن باعث کاهش هورمون‌هایی می‌گردد که باعث افزایش رشد مو شده‌اند. برخی از روش‌های دیگر برای از بین بردن یا مخفی کردن موهای زائد بدن و صورت عبارتند از:

  • اصلاح موهای زائد با تیغ (تراشیدن): ساده‌ترین و سریع‌ترین روش برای برداشتن موهای زائد است. اما اگر هر روز اقدام به اصلاح نکنید، موهای زائد همانند ته ریش به نظر خواهند رسید. گاهی اوقات پوست به دلیل اصلاح مداوم بسیار حساس و ملتهب می‌شود. در این صورت می‌توانید از مقدار اندکی پماد هیدروکورتیزون 1 درصد استفاده کنید.
  • می‌توانید از انواع لوازم یا کرم‌های برطرف کننده موهای زائد استفاده کنید: در این صورت مشکل ته ریش نخواهید داشت. اما کرم‌های برطرف کننده موهای زائد نیز باعث التهاب یا حساسیت پوست می‌شوند. برای آزمون میزان حساسیت پوست، اندکی از این کرم‌ها را در بخش داخلی مچ دست خود بمالید. سپس قبل از آنکه از کرم برای رفع موهای زائد بدن استفاده کنید، یک روز کامل صبر کرده و وضعیت پوست مچ دست خود را بررسی کنید. اگر هیچ واکنش نامطلوبی بر روی مچ دست خود مشاهده نکردید، می‌توانید از این کرم بر روی بدن خود هم استفاده کنید.
  • از کرم‌های بی‌رنگ کننده نیز می‌توانید استفاده کنید: هنگام استفاده به دستورالعمل‌هایی که بر روی برچسب آن‌ها ذکر شده است، توجه کنید. محصولات بی‌رنگ کننده مو نیز ممکن است باعث التهاب یا حساسیت پوست گردند.
  • برداشتن موهای زائد با موچین یا استفاده از موم: این روش‌ها موثرترین راه برای رفع موهای زائد هستند. برداشتن موهای زائد با موچین برای دسته‌های کوچک و پراکنده مناسب است اما برای دسته‌های بزرگتر از موم استفاده کنید. هنگام استفاده از موم ممکن است با حساسیت یا التهاب پوست مواجه شوید.
  • الکترولیز: با الکترولیز برای همیشه از شر موهای زائد خلاص می‌شوید. برای این کار جریان کوچکی از برق را از طریق یک سوزن نازک به ریشه مو وارد می‌کنند. انجام الکترولیز گران و وقت‌گیر است. اگر این روش را انتخاب کرده‌اید، باید نزد اپراتوری بروید که در این کار ماهر بوده و مجوز خاص را کسب کرده باشد. قبل از استفاده از یک محصول الکترولیز خانگی، حتماً با پزشک مشورت کنید.
  • لیزر موهای زائد: در این شیوه نور لیزر را به ریشه موهای زائد می‌تابانند تا آسیب دیده و از ریشه خارج شود. با این کار از رشد مجدد موها پیش گیری می‌شود. گاهی اوقات به چندین جلسه لیزر طی چند هفته نیاز بوده و گاهی اوقات نتیجه کار رفع دائمی موهای زائد نمی‌باشد. لیزر موهای زائد بسیار گران است و باید حتماً توسط یک متخصص دارای مجوز رسمی انجام شود. عوارض جانبی این روش عبارتند از قرمز شدن پوست، ایجاد جوشگاه، تیره‌تر یا روشن‌تر شدن پوست.

 

هیرسوتیسم در زنان

آیا داروهایی برای درمان هیرسوتیسم وجود دارند؟

داروهای زیادی برای درمان هیرسوتیسم موجود می‌باشند. پزشک ممکن است دارویی به نام آنتی آندروژن تجویز کند تا ترشح بیش از حد هورمون مردانه را در بدن -که باعث بروز هیرسوتیسم شده است- مهار کند. برخی داروهای رایج در این زمینه عبارتند از اسپیرونولاکتون و فیناستراید. حدوداً 3 تا 6 ماه طول می‌کشد تا تأثیر داروهای آنتی آندروژن مشخص گردد. داروها می‌توانند باعث کاهش رشد موهای زائد جدید گردند اما قاعدتاً تأثیر زیادی بر موهای زائد قبلی ندارند. داروهای آنتی آندروژن باعث مشکلاتی در بارداری می‌گردند. بنابراین اگر از این داروها استفاده می‌کنید، از روش‌های پیش گیری از بارداری هم استفاده کنید.

همچنین پزشک ممکن است قرص‌های ضدبارداری تجویز کند. چون آن‌ها نیز به کاهش ترشح آندروژن‌ها در بدن کمک می‌کنند. این گزینه درمانی برای خانم‌هایی موثر است که قصد ندارند در آینده نزدیک باردار شوند. قرص‌های ضد بارداری را همراه با داروهای آنتی آندروژن هم تجویز می‌کنند.

یک داروی دیگر نیز به طور خاص برای کندتر کردن رشد موهای صورت ساخته شده است. نام این دارو افلومیتین است. این دارو به صورت کرم ساخته شده تا آن را بر روی صورت و چانه بمالید. این دارو در مدت 4 تا 8 هفته پس از مصرف تأثیر می‌کند. عوارض جانبی این دارو عبارتند از التهاب پوستی، خارش و احساسی همانند گزیدگی.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

  • علت احتمالی هیرسوتیسم در من چیست؟
  • بهترین درمان برای من چیست؟ آیا به دارو نیاز دارم؟
  • خطرات و مزایای استفاده از دارو برای درمان هیرسوتیسم چیست؟
  • چگونه می‌توانم تعادل مناسبی در ترشح هورمون‌ها ایجاد کنم؟ آیا لازم است تغییراتی در شیوه زندگی خود ایجاد کنم؟
  • از داشتن موهای زیاد بر روی صورت و بدنم خجالت زده می‌شوم. چه باید بکنم؟

خدمات پزشکی در منزل همراز  شامل

ویزیت پزشک عمومی متخصص عفونی- داخلی – بیهوشی- قلب- جراح- روانپزشک و انجام  پروسیجرهای پزشکی در منزل

خدمات پیرا پزشکی شامل

فیزیوتراپی- کاردرمانی- گفتاردرمانی- مامائی

فروش و اجاره تجهیزات پزشکی شامل

تخت برقی و بیمارستانی – تشک مواج سلولی و تخم مرغی –دستگاه اکسیژن ساز- کپسول اکسیژن – پالس اکسیمتر- ونتیلاتور- مانیتور- بای پپ- آمبوبگ- لارنگسکوپ- کیف احیا- فشارسنج- ویلچر- واکر- عصا – فتوتراپی

خدمات آزمایشگاهی شامل

انواع مختلف نمونه گیری ( خون –سپتوم- زخم- کووید 19-IGM- IGG) در منزل

خدمات پرستاری و کمک پرستاری

کنترل علائم حیاتی – سرم تراپی- تزریقات – کنترل قند خون و بخیه – گچ گیری- بازکردن گچ- سونداژ- سوند بینی و معده –شستشوی گوش- پانسمان ساده – پانسمان سوختگی – پانسمان زخم بستر- پانسمان پای دیابتی

ارائه خدمات ICU و  CCU و POST ICU

ارائه خدمات پاراکلینیکی شامل

انجام سونوگرافی و ماموگرافی در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه