انجام امور پزشکی در منزل حتی کشیدن بخیه، نیاز به تجربه، مهارت و تخصص دارد. در بسیاری از مواقع بیماران با نداشتن آگاهی لازم اقدام به کشیدن نخ بخیه در منزل میکنند. قطعاً این کار بدون رعایت موارد بهداشتی و بدون کمک افراد متخصص در این زمینه میتواند خطرات جدی را برای بیمار به همراه داشته باشد. بنابراین هرگز بدون تجویز پزشک اقدام به کشیدن بخیه نکنید. پرستار با بررسی زخم و میزان بهبودی، تشخیص کشیدن یا نکشیدن بخیه را میدهد. از آنجا که کشیدن بخیه در منزل میتواند همراه با عوارض باشد، در صورت هرگونه مشکل پزشک پاسخگو نخواهد بود. همراز مرکز درمان در منزل، با اعزام پزشکان متخصص در تهران کمتر از یک ساعت بسیاری از خدمات درمان در منزل را ارئه می دهد. برای اطلاع از نحوه درخواست و درخواست پرستار جهت کشیدن بخیه در منزل با ما در تماس باشید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸
زمان مناسب کشیدن بخیه
برای کشیدن بخیه باید از بهبود زخم اطمینان حاصل پیدا کنید. اگر زخم یا محل جراحی در قسمت صورت و سر باشد، در مدت زمان کوتاهی جوش میخورد، اما اگر در نواحی دست یا پا جراحی یا زخم وجود داشته باشد، باید زمان بیشتری را برای بهبودی در نظر بگیرید. مدت زمان جوش خوردن زخم به عوامل مختلفی از جمله شرایط جسمی بیمار، بیماریهای زمینهای همچون دیابت، عمق زخم و محل زخم بستگی دارد.
در نظر گرفتن زمان بسیار اهمیت دارد، چرا که اگر در صورت عدم بهبودی زخم، کشیدن بخیه را انجام دهید، با تشخیص پزشک مجدداً زخم بخیه میشود و این به معنای تحمل درد بیشتر برای بیمار است. البته باید توجه کرد که دیر کشیدن بخیه نیز میتواند منجر به برخی از مشکلات از جمله ایجاد اسکار، نفوذ نخ بخیه به بافت گوشت و ایجاد عفونت شود. بنابراین برای دوری از هر گونه عوارض کشیدن بخیه در منزل، بهتر است از خدمات پزشکی در منزل استفاده کنید.
انواع بخیه
بخیههایی که برای زخم و جراحی زده میشوند، در دو نوع جذبی و غیرجذبی هستند. به این معنا که در بخیههای جذبی از نخهایی استفاده میشود که به مرور زمان جذب بدن میشوند و هیچگونه ضرری برای بدن ندارند. اما در بخیههای غیرجذبی از نخهایی استفاده میشود که باید پس از بهبودی زخم، آن را از بدن جدا کنید. زدن بخیه یک کار بسیار تخصصی است که باید توسط افراد ماهر انجام شود.
اقدامات لازم قبل از کشیدن بخیه
اگر بخیه از نوع جذبی است، تنها با مراقبتهای خاص باید اجازه دهید زخم بهبود پیدا کرده و نخ بخیه جذب شود. اما اگر بخیه غیر جذبی است برای کشیدن نخ، نیاز به برخی از لوازم است.
- از جمله لوازمی که برای کشیدن بخیه مورد نیاز است، قیچی و موچین است. هر دو وسیله باید کاملاً استریلیزه باشند، بهتر است آنها را در داخل ظرف آب به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید، سپس آنها را کاملا خشک کرده، با الکل یا پنبه الکی ضدعفونی کرده، سپس استفاده کنید.
- از دیگر تجهیزات میتوان به باند استریل و آنتی بیوتیک اشاره کرد. اگر در حین کشیدن بخیه خونریزی کمی ایجاد شد، از طریق باند استریل میتوانید محل زخم را تمیز کنید.
- قبل از اقدام به کشیدن بخیه، باید محل زخم را کاملاً شستشو داده و با پنبه الکلی ضدعفونی کنید تا از بروز هرگونه عفونت جلوگیری شود.
نحوه کشیدن بخیه
اگر زخم در محلی است که به تنهایی میتوانید اقدام به کشیدن بخیه کنید، نیازی به همراه نیست. اما اگر زخم در قسمتی است که کشیدن بخیه آن سخت است، بهتر است از فرد با تجربهای بخواهید که کشیدن بخیه را انجام دهد.
پس از آمادهسازی لوازم و محل زخم، اینک میتوانید کشیدن بخیه را انجام دهید. محلی را برای کشیدن بخیه در نظر بگیرید که از نور کافی برخوردار باشد، فردی که قصد کشیدن بخیه را دارد، باید کاملاً بر روی زخم تسلط داشته باشد.
نحوه کشیدن بخیه در منزل به این صورت است که گرهها هرگز نباید باز شوند، آنها باید با قیچی برش خورده و از پوست جدا شوند. این کار نیاز به دقت و مهارت بالایی نیاز دارد، چرا که هرگونه بیاحتیاطی میتواند منجر به آسیب پوست و زخم شود. پس از کشیدن بخیه اینک باید محل زخم را ضدعفونی کرده و با گذاشتن یک باند استیل بر روی زخم، اجازه دهید بهبودی کامل صورت گیرد.
اقدامات لازم بعد از کشیدن بخیه
- زمانی که کشیدن بخیه را انجام دادید، باید از فشار آوردن به محل زخم خودداری کنید.
- اگر زخم بر قسمتی از بدن است که میتواند در برابر اشعه ماورای بنفش قرار بگیرد، بهتر است محل زخم را کاملاً بپوشانید. اگر زخم در قسمت صورت است از کرم ضد آفتاب استفاده کنید، چرا که اشعه ماورای بنفش میتواند به محل زخم آسیب وارد کند.
- از نکات بعد از کشیدن بخیه، تغذیه مناسب است. برای بهبودی سریع زخم بهتر است از منابع غذایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند، استفاده کنید. انواع سبزیجات میتوانند در بهبودی زخم موثر باشند.
- استفاده از پماد ویتامین E کمک میکند تا زخم سریعتر بهبود پیدا کند.
- اگر با برداشتن بخیه، زخم عفونت کند باید به طور روزانه آن را شستشو دهید. اما اگر احساس کردید عفونت بیش از اندازه است، با مراجعه به پزشک و درمان تکمیلی، از گسترش عفونت جلوگیری کرده و شرایطی را فراهم کنید که زخم زودتر خوب شود.
- پس از کشیدن بخیه در منزل، اگر برخی از علائم را مشاهده کردید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. نشانههایی همچون دمای بالای بدن، وجود درد، تورم، بوی نامطبوع در محل زخم، احساس گرما در محل زخم، خونریزی، عفونت، قرمزی و التهاب، از جمله علامتهایی هستند که با مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه کنید.
سخن پایانی
کشیدن بخیه در منزل کار آسانی نخواهد بود. اما اگر به دلیل برخی از شرایط قصد کشیدن بخیه در منزل را دارید، با در نظر گرفتن موارد بهداشتی میتوانید این کار را برای زخمهای سطحی و بخیههای کم انجام دهید. رعایت موارد بهداشتی، دقت و حوصله در کشیدن بخیه مهم هستند. توصیه میشود برای استفاده از هرگونه درمان برای بهبودی زخم قبل از کشیدن بخیه و بعد از کشیدن بخیه، با پزشک معالج مشورت کنید. در صورت عدم توانایی لازم جهت کشیدن بخیه در منزل، استفاده از خدمات پزشکی در منزل راهکار مناسبی است تا کشیدن بخیه توسط افراد حرفهای انجام شود تا از بروز هرگونه عوارض از جمله عفونت جلوگیری شود.
شما می توانید برای استفاده از خدمات پزشکی در منزل در تهران با مرکز همراز تماس بگیرید تمامی نیروهای ما در کلیه نقاط تهران کمتر از یک ساعت به لوکیشن شما میرسند برای اطلاع از قیمت خدمات همراز به بخش خدمات سایت مراجعه نمایید. ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸