ریزش مو
ریزش مو به از دست دادن موی سر اشاره دارد که می تواند موقتی یا دائمی باشد و ممکن است افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. علل زیادی برای ریزش مو وجود دارد، از جمله ژنتیک شایع ترین علت ریزش مو آلوپسی آندروژنیک است، تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی، داروها، استرس، آسیب به مو و… می توانند از عوامل ریزش باشند. درمان ریزش مو نیز بستگی به علت ریزش دارد. اگر ریزش مو ناشی از یک بیماری پزشکی یا دارویی باشد، درمان بیماری زمینه ای معمولاً باعث رشد مجدد مو می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا با این عارضه بیشتر آشنا شوید. همن چنین اگر دچار ریزش مو هستید می توانید برای درخواست ویزیت پزشک در منزل از طریق مرکز درمان در منزل همراز اقدام فرمایید. طرح درمان در منزل همراز هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری از جمله انجام آزمایش و نمونه گیری در منزل – ویزیت پزشک متخصص و عمومی – کشیدن بخیه – دندانپزشکی و… را در منزل ارائه می دهد مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸
چرخه طبیعی رشد و ریزش مو چیست؟
چرخه طبیعی رشد مو، 2 تا 3 سال طول میکشد. هر تار مو در این چرخه، حدوداً 1 سانتی متر در ماه رشد میکند. در هر بار 90 درصد از موهای سر شما رشد میکنند و حدود 10 درصد از موهای سر شما در فاز استراحت قرار دارند. پس از 3 الی 4 ماه، موهای در حال استراحت ریخته و جای آنها موهای جدید شروع به رویش میکنند.
ریزش روزانه مقداری مو به عنوان بخشی از این چرخه طبیعی تلقی میشود. اما برخی افراد ریزش شدید مو (بیشتر از حد عادی) را تجربه میکنند. این شکل از ریزش مو در خانمها، آقایان و کودکان دیده میشود.
طاسی شایع چیست؟
طاسی شایع معمولاً به طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی دائم گفته میشود. به این حالت، طاسی آندروژنتیک (هورمونی مردانه) نیز میگویند. طاسی با الگوی مردانه، شایعترین علت ریزش مو در مردان است. این عارضه در مردان معمولاً دارای زمینه ارثی میباشد. احتمال بروز طاسی شدیدتر در آن دسته از آقایان که ریزش شدید مو را در سنین پائینتر تجربه میکنند، بیشتر است. در طاسی با الگوی مردانه، خط رویش مو در جلوی سر عقب نشینی کرده و طاسی در قسمت بالای سر دیده میشود.
خانمها نیز به عارضه طاسی با الگوی زنانه دچار میشوند که در این حالت، مو در همه قسمتهای سر کم پشت میشود.
چه عواملی باعث ریزش شدید مو میشوند؟
عوامل متعددی باعث ریزش شدید مو میگردند. برای مثال، 3 تا 4 ماه پس از یک بیماری شدید یا جراحی بزرگ، ریزش شدید و ناگهانی مو مشاهده میشود. این ریزش مو مرتبط با استرسهای ناشی از بیماری بوده و موقتی است.مشکلات هورمونی هم باعث ریزش مو میشوند. اگر غده تیروئید پرکار یا کم کار شود، ریزش مو مشاهده میشود. برای کمک به درمان این وضعیت باید بیماری تیروئید را درمان کنید. زمانی که ترشح هورمونهای زنانه و مردانه به نامهای استروژن و آندروژن دچار اختلال شوند نیز ریزش مو دیده میشود. ایجاد تعادل در ترشح این هورمونها، منجر به درمان ریزش مو میگردد.بسیاری از خانمها طی 3 ماه پس از زایمان با مشکل ریزش مو مواجه میشوند. این ریزش مو نیز مرتبط با هورمونها است. طی دوره بارداری، سطح برخی از هورمونها بالا رفته و بدن میتواند موهایی را که در چرخه معمولی باید میریختند؛ حفظ کند. زمانی که هورمونها به سطح عادی قبل از بارداری باز میگردند، آن موها میریزند و چرخه ریزش یا رشد موها به حالت طبیعی باز میگردد.
برخی داروها هم باعث ریزش مو میگردند. بنابراین وقتی مصرف دارو قطع شود، ریزش غیرعادی مو نیز برطرف میشود. داروهایی که باعث ریزش مو میگردند عبارتند از: داروهای رقیق کننده خون (که به آنها ضد انعقاد هم میگویند)؛ داروهایی که برای نقرس، فشار خون بالا و یا مشکلات قلبی توصیه میشوند؛ ویتامین A (اگر بیش از حد مصرف شود)؛ داروهای ضد بارداری و ضد افسردگی.
برخی عفونتها نیز باعث ریزش مو میگردند. عفونتهای قارچی پوست سر باعث ریزش مو در کودکان میشوند. این عفونتها به راحتی و با کمک داروهای ضد قارچ قابل درمان هستند.
در آخر اینکه، ریزش مو بخشی از روند بیماریهای خاص مثل لوپوس و دیابت است. از آنجا که ریزش مو ممکن است از اولین نشانههای یک بیماری باشد، لازم است علت آن را دریافته و درمان کنید.
آیا مدل موی خاص یا به کار بردن مواد خاص روی آن، میتواند باعث ریزش مو شود؟
بله. اگر همیشه موهایتان را به صورت یک دسته در پشت میبافید یا آن را با کش بسیار محکم میبندید، به صورتی که موها به سمت عقب کشیده میشوند؛ این حالت باعث طاسی در اثر کشیدگی میشود. اگر کشیدگی مو قبل از آسیب رسیدن به پیاز مو قطع شود، در مدت کوتاهی وضعیت مو به حالت طبیعی باز میگردد. هر گونه آسیب به پیاز مو منجر به ریزش دائمی مو میشود. استفاده از روغن گرم یا استفاده از مواد شیمیایی برای فر دائم، باعث ایجاد التهاب (تورم) در مجرای مو گردیده و در نهایت منجر به آسیب پیاز مو و ریزش میشود.ا
آیا پزشک میتواند روشی برای قطع ریزش مو پیشنهاد کند؟
شاید. پزشک پرسشهایی در زمینه رژیم غذایی، داروهایی که مصرف میکنید، بیماریهایی که اخیراً مبتلا شدهاید و چگونگی مراقبت از موهایتان مطرح میکند. اگر بیمار خانم باشد، پزشک پرسشهایی را در زمینه چرخه قاعدگی ماهانه، بارداری و یا یائسگی مطرح میکند. انجام معاینات فیزیکی برای تشخیص سایر علل ریزش مو لازم است. در نهایت، پزشک ممکن است آزمایش خون یا نمونه برداری از پوست سر (برداشتن یک نمونه کوچک سلولی و بررسی آن زیر میکروسکوپ) را تجویز کند.
درمان ریزش مو
درمان، بستگی به علت و نوع ریزش مو دارد. اگر مصرف دارو باعث ریزش مو شده باشد، پزشک میتواند دارو را تغییر دهد. گاهی اوقات شناسایی و درمان یک عفونت به کاهش ریزش مو کمک میکند. تغییر وضعیت هورمونها و ایجاد تعادل در آنها نیز به پیشگیری از ریزش مو کمک میکند.
داروهایی نیز برای کمک به کاهش سرعت یا پیشگیری از پیشرفت طاسی شایع وجود دارند. یکی از این داروها ماینوکسیدیل است. آن را مستقیماً بر روی پوست سر استفاده میکنند و مصرف آن برای خانمها و آقایان بلامانع است. یک داروی دیگر فیناستراید است که فقط با نسخه پزشک فروخته میشود. این دارو به صورت قرص بوده و فقط برای آقایان تجویز میشود. حدود 6 ماه طول میکشد تا تأثیرات این داروها مشخص گردد.
اگر درمان مناسبی برای ریزش موی شما وجود ندارد؛ بهتر است مدلهای مختلف آرایش مو یا کلاه گیس، یا مدلهای متفاوتی برای بستن مو را به کار گرفته یا از موی مصنوعی استفاده کنید.
سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:
- علت ریزش موی من چیست؟
- آیا درمان موثری برای من وجود دارد؟
- چه مدت طول میکشد تا دوباره رشد موهایم به حالت قبل برگردد؟
- موهای جدید، شبیه موهای قبلیام خواهد بود یا بافت متفاوتی خواهد داشت؟
- دچار عفونت قارچی شدهام. چه مدت طول میکشد تا داروهای تجویزی اثر کنند؟
- آیا لازم است مدل موی خود را تغییر دهم؟
- آیا میتوانم کاری کنم که موهایم پرتر به نظر بیاید؟
خدمات پزشکی همراز در منزل
خدمات پزشکی شامل
ویزیت پزشک عمومی متخصص عفونی- داخلی – بیهوشی- قلب- جراح- روانپزشک و انجام پروسیجرهای پزشکی در منزل
خدمات پیرا پزشکی شامل
فیزیوتراپی- کاردرمانی- گفتاردرمانی- مامائی
فروش و اجاره تجهیزات پزشکی شامل
تخت برقی و بیمارستانی – تشک مواج سلولی و تخم مرغی –دستگاه اکسیژن ساز- کپسول اکسیژن – پالس اکسیمتر- ونتیلاتور- مانیتور- بای پپ- آمبوبگ- لارنگسکوپ- کیف احیا- فشارسنج- ویلچر- واکر- عصا – فتوتراپی
خدمات آزمایشگاهی شامل
انواع مختلف نمونه گیری ( خون –سپتوم- زخم- کووید 19-IGM- IGG) در منزل
خدمات پرستاری و کمک پرستاری
کنترل علائم حیاتی – سرم تراپی- تزریقات – کنترل قند خون و بخیه – گچ گیری- بازکردن گچ- سونداژ- سوند بینی و معده –شستشوی گوش- پانسمان ساده – پانسمان سوختگی – پانسمان زخم بستر- پانسمان پای دیابتی
ارائه خدمات ICU و CCU و POST ICU
ارائه خدمات پاراکلینیکی شامل
انجام سونوگرافی و ماموگرافی در منزل