قاعدگی دردناک چیست؟
قاعدگی دردناک یک اصطلاح پزشکی است که برای انقباضات دردناک قاعدگی یا دردهایی به کار میرود که اغلب خانمها قبل از شروع قاعدگی یا در شروع آن احساس میکنند. معمولاً این درد، جدی یا خطرناک نیست.
علائم قاعدگی دردناک چیست؟
انقباضات دردناک قاعدگی همانند یک درد مبهم در ناحیه شکم، بخش پائین کمر، باسن و یا حتی داخل ران احساس میشوند. این درد قبل از شروع قاعدگی و یا در ابتدای قاعدگی احساس میشود و ممکن است 1 تا 3 روز طول بکشد. گاهی اوقات درد به اندازهای شدید است که فرد قادر به انجام فعالیتهای روزمره نیست.
از کجا بدانم که به یک مشکل جدی دچار شدهام؟
اگر علائم ذیل را مشاهده کردید، با پزشک مشورت کنید:
- قاعدگی دردناک در سنین بالا
- درد در روزهایی غیر از روزهای شروع قاعدگی
- خونریزی یا ترشحات غیر عادی از واژن
- دردی که با خوردن دارو کاهش نمییابد
اگر قصد نصب IUD در منزل را دارید، به وبسایت درمانی همراز مراجعه کنید. اعزام پزشک در کلیه مناطق شرق، غرب، شمال، جنوب و مرکز تهران، کمتر از یک ساعت با تجهیزات، انجام میشود. خدمات ارائه شده شامل نصب IUD ، سرم تراپی، تزریقات و … میباشد. شما میتوانید از خدمات درمان در منزل همراز استفاده کنید تا نیروهای ما زیر یک ساعت به محل شما اعزام شوند. شمارههای تماس ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶
علل قاعدگی دردناک کدامند؟
اصولاً دو نوع قاعدگی دردناک وجود دارد:
- قاعدگی دردناک اولیه که به واسطه انقباضات دردناک قاعدگی ایجاد میشود.
- قاعدگی دردناک ثانویه که به واسطه یک بیماری یا وضعیت خاص ایجاد میشود، از جمله عفونت، کیستهای تخمدان (کیسههای پر از مایع در داخل تخمدان) یا آندومتریوز (مشکل ایجاد شده در لایه درونی رحم).
کاهش سریع درد پریود
برای کاهش درد از کیسه آبگرم یا حمام آبگرم استفاده کنید. برای کاهش درد از داروهای بدون نسخه هم میتوانید استفاده کنید. معمولاً این داروها ترکیبی از آسپرین یا استامینوفن با کافئین، آنتیهیستامین یا داروهای ادرار آور هستند.
برخی مسکنهای بدون نسخه هم به کاهش درد کمک میکنند، از جمله ناپروکسن و ایبوپروفن. این داروها برای دردهای خفیف تا متوسط مناسب هستند. اگر این داروها به کاهش درد کمک نمیکنند، پزشک میتواند مسکن قویتری تجویز کند.
ممکن است پزشک مصرف داروهای پیش گیری از بارداری خوراکی یا تزریقی را پیشنهاد کند. این داروها نیز به کاهش درد قاعدگی کمک میکنند.
اگر این روش های درمانی موثر نبودند، چه باید کرد؟
اگر هیچ یک از درمانهای فوق الذکر موثر واقع نشدند، پزشک باید بررسیهایی در زمینه تشخیص کیستهای تخمدان یا آندومتریوز انجام دهد. کیستهای تخمدان به کمک سونوگرافی تشخیص داده میشوند. برای ارزیابی آندومتریوز یک جراحی کوچک به نام لاپاروسکوپی انجام میشود. این روش برای مشاهده داخل رحم انجام میشود، برای این منظور یک شکاف بسیار کوچک بر روی پوست ایجاد شده و یک لوله بسیار نازک را به داخل بدن میفرستند.
سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:
- آیا درد یک حالت طبیعی از چرخه قاعدگی است؟
- آیا لازم است آزمایشهایی را انجام دهم؟
- برای کاهش درد چه کنم؟
- آیا ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی (مثل تغییر رژیم غذایی یا ورزش کردن) به کاهش درد کمک میکند؟
- اگر درد بهتر نشد یا وخیمتر شد، چه کنم؟