درمان افسردگی در خانه

فهرست مطالب

درمان افسردگی در خانه

افسردگی چیست؟

زمانی که پزشک در مورد افسردگی صحبت می‌کند، معمولاً به یک بیماری پزشکی با عنوان «افسردگی اصلی» اشاره دارد. افراد مبتلا به افسردگی اصلی دارای علائمی هستند که در بخش علائم ذکر کرده‌ایم، بیمار باید این علائم را هر روزه، در تمام طول روز و به مدت حداقل 2 هفته یا بیشتر تجربه کرده باشد. یک نوع جزئی‌تر از افسردگی هم وجود دارد که علائم آن خفیف‌تر هستند. هر دو نوع افسردگی، دارای علل و درمان‌های مشابه‌اند.

افسردگی در همه گروه‌های سنی دیده می‌شود و در افراد مختلف متفاوت است. فرد مبتلا به افسردگی قادر به کنترل احساسات خود نیست. اگر شما یا فرزندتان در سنین کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی به افسردگی مبتلا شده‌اید، در بروز این اختلال مقصر نیستید.

آیا شیوع افسردگی در زنان بیشتر از مردان است؟

بله. احتمال بروز افسردگی در خانم‌ها دو برابر آقایان است. علت امر هنوز ناشناخته است اما تغییرات در سطح هورمون‌ها در خانم‌ها با افسردگی مرتبط است.

طرح درمان در منزل همراز می تواند به شما در خانه مشاوره دهند و شما می توانید هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری ( خدمات مشاوره روانشناسیتزریقات – ویزیت پزشک متخصص /عمومی – دیالیز – کشیدن بخیه – گچ گرفتن یا برش گچ – رادیولوژی – دندانپزشکی و… ) را در منزل از ما دریافت نمایید مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید: 0912303931602122689398

 

درمان افسردگی در خانه
درمان افسردگی در خانه

علائم افسردگی چیست؟

علائم افسردگی در افراد مختلف متفاوت هستند. شاید شما فقط یک یا چند علامت از لیست ذیل را تجربه کنید. علائم ممکن است فقط احساسی یا فقط فیزیکی بوده و یا هر دو.

علائم احساسی:

  • فرد بدون دلیل یا به سادگی اشک می‌ریزد.
  • احساس گناه یا بی ارزش بودن می‌کند.
  • بی‌قرار و زودرنج بوده و یا به سادگی عصبانی می‌شود.
  • غمگین، خمود یا نا امید است.
  • علاقه خود را به کارهایی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌برده از دست می‌دهد (از جمله روابط جنسی).
  • به مرگ یا خودکشی فکر می‌کند.

علائم فیزکی:

  • تغییر در اشتها (بیشتر یا کمتر از حد معمول غذا می‌خورد).
  • همیشه احساس خستگی شدید می‌کند.
  • احساس درد می‌کند اما این درد به واسطه درمان بهتر نمی‌شود.
  • برای تمرکز حواس، به خاطر آوردن موضوعات، توجه و تصمیم گیری با مشکل رو به رو است.
  • سردرد، کمر درد یا مشکلات گوارشی دارد.
  • بیش از حد می‌خوابد یا برای خوابیدن مشکل دارد.
  • وزن او بدون دلیل کاهش یا افزایش می‌یابد.

علائم افسردگی در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ممکن است متفاوت باشد. اگر شما هم علائم بالا را در خودتان حس می‌کنید

علل افسردگی چیست؟

افسردگی ممکن است به دلیل عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز بوجود آید. گاهی اوقات پیغام‌برهای کافی شیمیایی (به نام انتقال دهندگان عصبی) در مغز وجود ندارند. برخی از انتقال دهندگان عصبی که می‌توانند بر خلق و خوی افراد تأثیرگذار باشند عبارتند از سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین. عدم تعادل شیمیایی در مغز ممکن است به واسطه یک یا چند مورد ذیل بوجود آید:

  • ژن‌ها: گاهی اوقات افسردگی ارثی است، یعنی در خانواده شما دیده می‌شود. اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما به افسردگی مبتلا شده است، احتمال بروز افسردگی در شما بالاتر است.
  • یک وضعیت پزشکی: مشکلاتی همچون تیروئید، کمبود مواد مغذی یا بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی، دیابت یا سرطان نیز ممکن است باعث بروز افسردگی شوند.
  • رویدادهایی که در زندگی اتفاق افتاده‌اند: افسردگی به واسطه یک رویداد استرس‌زا در زندگی مثل مرگ یکی از عزیزان، طلاق، بیماری‌های مزمن یا از دست دادن شغل نیز دیده می‌شود.
  • داروها، مواد مخدر یا الکل: مصرف برخی داروهای خاص، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل یا سایر بیماری‌ها نیز می‌توانند منجر به افسردگی گردند.

افسردگی به واسطه ضعف فرد، تنبلی یا بی ارادگی بروز نمی‌کند.

آیا زایمان هم باعث بروز افسردگی می‌شود؟

در روزهای اول پس از زایمان، برخی مادران تغییراتی را در خلق و خوی خود تجربه می‌کنند. آن‌ها اندکی افسرده بوده، برای تمرکز حواس مشکل دارند، اشتهای خود را از دست داده یا به راحتی نمی‌خوابند (حتی زمانی که نوزاد خواب است). به این وضعیت «غمگینی ناشی از زایمان» می‌گویند که معمولاً حدود 10 روز پس از زایمان برطرف می‌شود. اما برخی از خانم‌ها علائم شدیدتری را تجربه می‌کنند که برای مدت بیشتری طول می‌کشد، به این وضعیت «افسردگی پس از زایمان» می‌گویند.

پزشک چگونه می‌تواند احساس افسردگی را تشخیص دهد؟

ابتدا باید همه علائم را برای پزشک تشریح کنید. انتظار نداشته باشید که پزشک با نگاه کردن به شما دریابد مبتلا به افسردگی شده‌اید. شاید احساس شرمندگی کنید یا باور نداشته باشید که درمان‌ها به بهتر شدن این عارضه کمک می‌کنند. در هر حال وقت را تلف نکنید و با پزشک مشورت کنید. هرچه زودتر درمان را شروع کنید، افسردگی زودتر درمان می‌شود.

افسردگی را چگونه تشخیص می‌دهند؟

زمانی که از احساسات خود با پزشک صحبت کنید، او نیز پرسش‌هایی در زمینه علائم، وضعیت سلامت و یا سابقه خانوادگی شما مطرح می‌کند. پزشک برخی معاینات یا آزمایشات را نیز توصیه می‌کند. لازم است همه داروهایی را که مصرف می‌کنید به پزشک بگویید.

چرا لازم است برای درمان افسردگی کمک بگیرید:

  1. تشخیص زودهنگام و درمان به موقع باعث می‌شود که افسردگی بدتر نشده یا مدت طولانی دوام نیابد.
  2. تشخیص و درمان، به شما کمک می‌کنند تا هر چه زودتر به خود واقعی بازگشته و از زندگی لذت ببرید.
  3. زمانی که این عارضه را تشخیص می‌دهند، درمان باعث می‌شود از بازگشت افسردگی پیشگیری شود.
  4. فکر کردن به خودکشی همیشه در بین افراد افسرده دیده می‌شود. اگر برای درمان کمک نگیرید، خطر انجام خودکشی بالاتر می‌رود. زمانی که افسردگی به طور کامل درمان شود، فکر کردن به خودکشی نیز تمام می‌شود.

 

درمان افسردگی در خانه

 

افسردگی چگونه درمان می‌شود؟

افسردگی با مصرف دارو یا مشاوره یا هر دو، درمان می‌شود. داشتن تغذیه سالم و مقوی، ورزش منظم، پرهیز از الکل، مواد مخدر و همچنین مصرف زیاد کافئین نیز می تواند کمک کند.

آیا باید در بیمارستان بستری شوم؟

معمولاً افسردگی با مراجعه منظم به پزشک درمان می‌شود. بستری در بیمارستان برای افرادی توصیه می‌شود که مشکلات پزشکی دیگر در آن‌ها باعث بروز یا شدت یافتن افسردگی شده است یا این که  احتمال ارتکاب به خودکشی در آن‌ها بالا می‌باشد.

افسردگی چقدر طول می‌کشد؟

مدت این عارضه بستگی به این دارد که چه زمانی کمک بگیرید. اگر افسردگی درمان نشود ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها و یا حتی سال‌ها طول بکشد. بزرگترین خطر برای افرادی که اقدام به درمان نمی‌کنند، ارتکاب به خودکشی است. درمان باعث می‌شود که افسردگی در مدت 8 الی 12 هفته یا کمتر کنترل شود.

چه داروهایی برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند؟

به داروهایی که برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند، داروهای ضد افسردگی می‌گویند. این داروها باعث افزایش تعداد پیغام‌برهای شیمیایی (سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین) در مغز می‌شوند.

تأثیر داروهای ضد افسردگی در افراد مختلف متفاوت بوده و همچنین عوارض جانبی متفاوتی هم دارند. بنابراین اگر یک دارو باعث آزار شما شود یا موثر واقع نشود، داروی دیگر می‌تواند موثر باشد. احساس بهبودی پس از 1 هفته مصرف دارو، مشاهده می‌شود. اما تأثیرات کامل را پس از 8 الی 12 هفته مشاهده می‌کنید. ممکن است در ابتدا برخی عوارض جانبی را تجربه کنید که پس از چند هفته برطرف می‌شوند. هرگز مصرف دارو را بدون نظرپزشک قطع نکنید.

مشاوره در درمان افسردگی چه کمکی می‌کند؟

یکی از گزینه‌های خوب درمانی برای افسردگی خفیف تا متوسط، مشاوره است. برای افسردگی شدید یا برخی افراد مبتلا به افسردگی جزئی، مشاوره کارساز نیست. برای درمان افسردگی شدیدتر معمولاً باید تلفیقی از دارو و صحبت درمانی را برای بیمار در نظر گرفت. اگر این روند را برای حداقل یک سال ادامه دهید، احتمال بازگشت افسردگی بسیار کم است.

در روان درمانی، شما با یک درمانگر قابل و آموزش دیده یا مشاور حرفه‌ای، در خصوص رویدادهای زندگی‌تان صحبت می‌کنید. تمرکز اصلی بر افکار و باورهای شما است. همچنین به آنچه در گذشته یا روابط شما روی داده است نیز توجه می‌شود. ممکن است درمانگر بر رفتارهای شما تمرکز کند، چگونگی تأثیر آن‌ها بر خودتان را بررسی کرده و شیوه‌های متفاوتی را پیشنهاد کند. روان درمانی اصولاً در یک دوره زمانی محدود – مثلاً 8 تا 20 بار مراجعه – انجام می‌شود.

 

درمان افسردگی در خانه

شوک درمانی چیست؟

درمان با شوک (که به آن ECT یا درمان با شوک الکتریکی نیز می‌گویند) عبارتست از یک روند برای کمک به درمان برخی بیماری‌های ذهنی خاص. جریان برق از مغز عبور می‌کند تا یک حمله را ایجاد کند (یک دوره کوتاه از فعالیت‌های غیر عادی مغز). این زمان فقط 40 ثانیه طول می‌کشد. برای انجام ECT داروهایی به بیمار داده می‌شود تا از آسیب به ماهیچه و استخوان پیشگیری شود.

درمان با شوک به افرادی کمک می‌کند که وضعیت‌های ذیل را تجربه می‌کنند:‌

  1. افراد مبتلا به افسردگی شدید که درمان‌هایی همچون مصرف داروهای ضد افسردگی (داروهای مخصوص درمان افسردگی) یا مشاوره بر آن‌ها تأثیر نکرده است.
  2. افراد مبتلا به افسردگی شدید که نمی‌توانند داروهای ضد افسردگی را مصرف کنند.
  3. افراد مبتلا به مانیای (سرخوشی) شدید که تاکنون به واسطه مصرف دارو بهتر نشده‌اند. علائم مانیای (سرخوشی) شدید عبارتند از تحریک پذیری، پریشانی، توهم یا پندارهای بیهوده.
  4. افراد مبتلا به شیزوفرنیا که با مصرف دارو بهبود نیافته‌اند.

نکاتی در مورد برخورد با افسردگی

این کارها را انجام دهید:

  1. به خودتان احترام بگذارید و توجه کنید.
  2. در فعالیت‌هایی شرکت کنید که باعث ایجاد احساس خوب می‌شوند، گویی که شما دستاوردی داشته‌اید.
  3. از مصرف مواد مخدر و الکل بپرهیزید. هر دوی آن‌ها افسردگی را بدتر می‌کنند. مصرف آن‌ها به همراه داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی خطرناکی دارند.
  4. ورزش باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید. به نظر می‌رسد که فعالیت‌های فیزیکی باعث واکنش‌های شیمیایی در بدن شده و بهبود خلق و خو را به همراه دارد. برای این منظور، در هفته 4 تا 6 بار و هر بار حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. اما فعالیت‌های بدنی کمتر از این میزان هم موثر است.
  5. غذاهای سالم بخورید و وعده‌های غذایی متعادل داشته باشید.
  6. به اندازه کافی بخوابید.
  7. داروهایتان را مصرف کرده و یا به توصیه پزشک به مشاور مراجعه کنید. اگر داروها را به طور منظم مصرف نکنید، تأثیر نخواهند داشت.
  8. اهداف کوچکی برای خودتان تعیین کنید، چون احتمالاً انرژی بدن شما کاهش یافته است.
  9. خود را تشویق کنید.
  10. اطلاعات کافی در زمینه افسردگی و شیوه‌های درمانی بدست آورید.
  11. به محض این که به خودکشی فکر کردید با پزشک یا مرکز محلی بحران خودکشی تماس بگیرید.

این کارها را انجام ندهید:

  1. خود را منزوی نکنید. با عزیزان و دوستان خود، مشاور مذهبی و پزشک خانواده در تماس باشید.
  2. به افکار منفی که به ذهنتان می‌رسند توجه نکنید، از جمله سرزنش کردن خودتان یا منتظر شکست بودن. این نوع تفکر بخشی از افسردگی است. زمانی که افسردگی را درمان کنید، همه این افکار از بین می‌روند.
  3. خود را به دلیل افسرده شدن ملامت نکنید چون شما علت بروز آن نیستید.
  4. در این دوره تصمیمات مهم زندگی را اتخاذ نکنید (برای مثال در مورد طلاق تصمیم گیری نکنید). شما به دلیل افسردگی ذهنی باز ندارید و نمی‌توانید به خوبی فکر کنید، بنابراین تصمیماتی که در این دوره اتخاذ می‌کنید، بهترین تصمیم برای شما نیستند. اما اگر لازم است یک تصمیم مهم بگیرید، از فردی که مورد اطمینان شماست، کمک بگیرید.
  5. انتظار نداشته باشید که همه کارها را همانند قبل انجام دهید. همیشه اهداف و زمان بندی واقع‌گرایانه تعیین کنید.
  6. ناامید نشوید. مدتی طول می‌کشد تا افسردگی به طور کامل برطرف شود. صبور باشید.
  7. دست از تلاش برندارید.

تمایل به خودکشی در افسردگی

افراد مبتلا به افسردگی اغلب به خودکشی فکر می‌کنند. این تفکر بخشی از روند عادی افسردگی است. اگر افکار آسیب رساندن به خودتان را در سر دارید، با یک نفر در میان بگذارید. می‌توانید این افکار را با پزشک، دوستان و افراد خانواده در میان بگذارید و یا با شماره تلفن‌های مراکز محلی مثل بهزیستی (123) تماس بگیرید و فوراً کمک بخواهید در این مراکز کسانی هستند که به شما کمک می‌کنند، افسردگی به طور کامل قابل درمان است.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

  • من احساس ……… دارم. آیا امکان دارد افسرده باشم؟
  • آیا به درمان نیاز دارم. گزینه‌های درمانی من چیست؟
  • آیا باید به یک روان درمانگر مراجعه کنم؟
  • آیا در محله من گروه‌های حامی وجود دارند؟
  • فواید و ضررهای مصرف داروهای ضد افسردگی کدامند؟
  • اگر حامله باشم می‌توانم داروی ضد افسردگی مصرف کنم؟
  • اگر به نوزاد خود شیر می‌دهم می‌توانم داروی ضد افسردگی مصرف کنم؟
  • آیا باید تا آخر عمر دارو مصرف کنم؟
  • من مراقب یک سالمند هستم. اگر افسردگی پیدا کرد چگونه با او برخورد کنم؟
  • برای سالمندانی که به بیماری‌های دیگری از جمله دمانس (زوال عقل) مبتلا هستند، چه نوع درمان‌هایی مناسب است؟
  • اگر دچار افکار خودکشی هستم یا به تازگی در حال بروز است، چه باید کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه