تزریق کورتون در منزل

فهرست مطالب

تزریق کورتون در منزل

کورتون ها که به عنوان درمان استروئیدی نیز شناخته می شود، یک نوع روش درمانی برای نقطه خاصی از بدن می باشد که باعث کم شدن التهاب و تسکین درد در آن نقطه می شود، مثل تزریق کورتون به زانو یا بینی این کورتون ها به طور طبیعی در بدن تولید می شوند و نقش مهمی نیز در تنظیم سیستم ایمنی و پاسخ به استرس دارند. در صورت مشکل و اختلال در ترشح این ماده نیاز به تزریق آن می باشد. این نوع درمان معمولا در مطب پزشک صورت می گیرد اما در برخی موارد ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که تزریق کورتون در منزل انجام شود. این مقاله به بررسی انواع کورتون، کاربرد ها، عوارض جانبی، نحوه انجام و نکات ایمنی تزریق کورتون در منزل می پردازد.

مرکز درمان در منزل همراز در تهران به صورت 24 ساعته خدمات پزشکی در منزل را در شمال و غرب تهران انجام می دهد از این رو برای استفاده از خدمات تزریق وریدی در منزل و یا ویزیت پزشک متخصص در منزل با طرح درمان در منزل همراز زیر نظر وزارت بهداشت و درمان تماس بگیرید نیروهای ما در کمترین زمان به شما خدمات رسانی می کنند: 0912303931602122689398

کورتون چیست؟

کورتون ها، هورمون هایی هستند که توسط غده فوق کلیوی تولید می شوند. این هورمون ها در بدن از کارایی های ویژه ای همچون تنظیم التهاب، متابولیسم و حتی پاسخ ایمنی برخوردار می باشند. در شرایطی مثل:

  • آرتروز: برای کاهش درد ناشی از ساییدگی مفاصل
  • التهاب تاندون ها: مثل تاندونینت
  • بیماری های خود ایمنی: مثل لوپوس
  • آلرژیِ ها: کنترل حملات حاد تنفسی

از این هورمون به بدن، توسط پزشک، تزریق می شود.

 

تزریق کورتون در منزل
تزریق کورتون در منزل

تزریق کورتون برای چیست؟

کورتون ها دسته ای از دارو ها هستند که برای جلوگیری از التهاب و یا درد عمل می کنند، البته که این دارو علاوه بر تزریق می تواند به صورت موضعی، خوراکی و یا استنشاقی صورت بگیرد. کورتون تزریقی بدین صورت است که به صورت کاملا مستقیم به بافت دارای درد زده می شود که این تزریق را معمولا پزشک متخصص و یا پرستار انجام می دهد. معمولا کورتون ها را در مفاصل به کار می برند، مثل مچ پا، آرنج، لگن، زانو، شانه، ستون فقرات و مچ دست. حتی ممکن است مفاصل کوچک دست و پا نیز از فواید این کوتون ها نیز بهره مند شوند.

نحوه تزریق کورتون به بدن

برای تزریق کورتون در بیمارستان ها این مراحل طی می شود:

  1. انتخاب محل تزریق: پزشک بیمار را آماده می کند و محلی را که قصد تزریق به آن را دارد نیز انتخاب خواهد کرد.
  2. پاک کردن محل تزریق با الکل: با استفاده از موارد الکی محل تزریق را ضد عفونی می کنند.
  3. تزریق کورتون: سپس کورتون را آرامی و دقت به محل انتخاب شده وارد و تزریق می کنند.
  4. مراقبت بعد از تزریق: بعد از تزریق کورتون بیمار تحت یک سری مراقبت ویژه قرار می گیرد تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری کنند.

تزریق کورتون در منزل

تزریق کورتون معمولا توسط پزشک یا پرستار در بیمارستان انجام می شود اما ممکن است به هر دلیلی پزشک دستور بدهد که این کار در منزل انجام شود که شامل مزایا و معایبی می باشد.

مزایا:

  • انجام این کار در منزل علاوه بر صرفه جویی در وقت بیمار و انتظار در مطب پزشک، از هزینه های به وجود آمده در حمل نقل و هزینه های کلی درمان را کاهش می دهد.
  • این روش درمانی در منزل م یتواند باعث راحتی بیماران باشد به خصوص آنهایی که به دلیل مشکلات حرکتی یا بیماری های مزمن نمی توانند به درتسی حرکت کنند و خودشان را به کلینیک ها و یا مرکز تزریق کننده کورتون برسانند.
  • همچنین این روش به دلیل انجام در محیط امن و آشنا برای بیمار بهتر است و همچنین لازم نیست بعد از تزریق این هورمون مسافتی را تا خانه طی کند و می توان در همان لحظه استراحت خود را شروع کند.

معایب:

  • یکی از بزرگ ترین معایب تزریق کورتون در منزل عدم نظارت پزشکی و همچنین عدم دسترسی فوری به کمک های پزشکی در صورت بروز عوارض جانبی می باشد. برای همین پزشکان توصیه می کنند که همیشه برای تزریق بار اول این دارو به بیمارستان مراجعه شود.
  • اگر در هنگام تزریق کورتون به بدن تکنیک های بهداشتی رعایت نشوند خطراتی همچون عفونت محل تزریق بیمار را تهدید می کند.
  • ممکن است حین تزیق کورتون دوز مناسب رعایت نشود، که تعیین این دوز فقط توسط پزشک متخصص قابل انجام است.

نحوه تزریق کورتون در منزل

اگر پزشک به هر دلیلی تزریق کورتون در منزل را تجویز کردند، پرستار مراجعه کننده باید یک سری نکات را رعایت کند که به شرح زیر است:

  1. در ابتدا باید تجهیزات مورد نیاز که شامل سرنگ، سوزن، داروی کورتون و پد الکلی می باشند را آماده کند.
  2. سپس قبل از لمس کردن شما و یا انجام هر کار دیگری باید دست خود به صورت کاملا تمیز بشویند.
  3. در مرحله بعدی باید محل تزریق را انتخاب و با پد الکلی ضدعفونی و تمیز کنند.
  4. داروی کورتون را به آرامی روی محل ضدعفونی شده قرار داده و تزریقش کنند. البته این کار با رعایت تکنیک های صحیح انجام می پذیرد.
  5. در مرحله آخر محل تزریق شده باید توسط باند و چسب پوشانیده شود.

مراقبت های بعد از تزریق کورتون

بعد از تزریق کورتون ممکن است عوارضی مانند قرمزی، التهاب و یا افزایش سطح قند خون را در بدن خود مشاهده کنید. برای جلوگیری از چنین عوارضی لازم است تا نکات زیر را رعیات کنید:

  • مراقبت و پاکیزه نگه داشتن محل تزریق برای حداقل 4 روز
  • حد الامکان از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنید
  • به بخش تزریقی استراحت دهید و از آن کار نکشید
  • در صورت وجود درد از کمپرس یخ استفاده کنید
  • برای آرام تر شدن می توانید از پد های گرم کننده نیز استفاده کنید.
  • از حمام کردن برای حداقل 4 روز اجتناب کنید. (دوش های ساده مشکلی به وجود نمی آورند.)
  • چک کردن روزانه محل تزریق برای اینکه عفونت نکرده باشد.

 

تزریق کورتون در منزل
تزریق کورتون در منزل

تزریق کورتون در منزل

اگر شما هم برای تزریق کورتون به دنبال شرکتی معتبر و دارای سابقه هستید و نیازمند پرستار می باشید، پیشنهاد ما به شما سایت خدمات در منزل همراز می باشد که گزینه ای عالی برای افرادی است که منرل آنها در غرب، شرق و یا شمال تهران می باشد. این شرکت با اعزام پرستار علاوه بر تزریق کورتون می تواند شما را در هر نوع تزریق دیگری مثل تزریق های وریدی، تزریق های عضلانی و… یاری برساند و همچنین می توانید تمام خدمات پرستاری خود را به این سایت بسپارید.

سخن آخر

تزریق کورتون در منزل می‌تواند گزینه ‌ای مناسب برای برخی بیماران باشد، اما نیازمند دقت و رعایت نکات ایمنی است. مشاوره با پزشک و آموزش صحیح برای انجام این نوع درمان بسیار مهم است. بیماران باید از خطرات و عوارض جانبی احتمالی آگاه باشند و در صورت بروز هرگونه مشکل، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

سوالات متداول

آیا تزریق کورتون منجر به افزایش وزن می شود؟

خیر این تزریق، در افزایش وزن هیچ تاثیری نمی گذارد اما زیاد آن ممکن است خطرناک باشد.

چند بار در سال تزریق کورتون جایز است؟

تا سالی 3 یا 4 بار موردی ندارد اما بیشتر از آن نباید باشد

چه پزشکانی تزریق کورتون را تجویز می کنند؟

متخصصان درد، پزشکان عمومی، پزشکان ورزشی و... می توانند این دارو را تجویز کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه