درمان سرطان دهانه رحم

فهرست مطالب

درمان سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم یعنی سرطان گردن رحم. گردن رحم بخشی از رحم است. دهانه رحم قسمت پایینی رحم است که به واژن متصل می شود. تقریباً تمام سرطان های دهانه رحم توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. HPV یک عفونت مقاربتی است که بسیار رایج است. اکثر افراد مبتلا به HPV هیچ علائمی ندارند و ویروس به خودی خود از بین می رود. با این حال، در برخی افراد، HPV می تواند سلول های دهانه رحم را به سلول های سرطانی تبدیل کند. درمان سرطان دهانه رحم نیز به عوامل مختلفی از جمله مرحله سرطان، سن و سلامت عمومی بیمار و نوع سلول های سرطانی بستگی دارد. برای انجام تست و اطلاع از نحوه ی تشخیص این بیماری با همراز تماس بگیرید.

طرح درمان در منزل همراز می تواند شما را در خانه ویزیت کنند و هر گونه خدمات پزشکی و پرستاری ( انجام تست پاپ اسمیر در منزلآزمایش و نمونه گیری در منزل – تزریق سرم – ویزیت پزشک متخصص /عمومی – دیالیز – کشیدن بخیه – گچ گرفتن یا برش گچ – رادیولوژی – دندانپزشکی و… ) را در منزل از ما دریافت نمایید مرکز همراز در تهران کمتر از یک ساعت به شما می رسند برای دریافت اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات درمانی در منزل با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶ – ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸

تست پاپ اسمیر چیست؟

پزشکان تست پاپ اسمیر را برای بررسی نشانه‌های سرطان گردن رحم انجام می‌دهند.در این تست، سلول‌های گردن رحم برای یافتن هر گونه نشانه تغییر از سلول‌های عادی به سلول‌های غیر عادی، بررسی می‌شوند. قبل از سرطانی شدن، تغییراتی در سلول‌ها شکل می‌گیرد. نتایج تست پاپ اسمیر مدت‌ها قبل از ابتلای واقعی به سرطان، نشان می‌دهند که آیا سلول‌ها تحت این تغییرات قرار گرفته‌اند یا خیر. اگر سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان شود، منجر به مرگ نخواهد شد. به همین دلیل است که انجام منظم تست پاپ اسمیر ضروری است.

درمان سرطان دهانه رحم

چه عواملی خطر سرطان دهانه رحم را افزایش می‌دهند؟

مهم‌ترین عامل تأثیرگزار بر سرطان دهانه رحم مربوط به روابط جنسی است. عفونت‌هایی که از طریق روابط جنسی منتقل می‌شوند باعث تسریع تغییراتی در سلول‌ها می‌گردند که نهایتاً منجر به سرطان می‌شوند. این عفونت‌ها عبارتند از ویروس زگیل تناسلی، تبخال، سوزاک و عفونت‌های ناشی از باکتری کلامیدیا‌. در واقع ویروس زگیل تناسلی نوعی ویروس است که می‌تواند باعث بروز زگیل‌های دستگاه تناسلی گردد. به نظر می‌رسد که این ویروس ارتباط خیلی نزدیکی با تغییرات سلولی منجر به سرطان دارد.

عوامل خطرساز سرطان دهانه رحم

  1. داشتن روابط جنسی در سنین پائین (قبل از 18 سالگی).
  2. داشتن روابط جنسی با چندین نفر.
  3. ابتلا به عفونت‌هایی که از طریق روابط جنسی منتقل می‌شوند و یا داشتن رابطه جنسی با فردی که مبتلا به این گونه عفونت‌ها می‌باشد.
  4. سیگار کشیدن.

انجام تست پاپ اسمیر چگونه است؟

پزشک یک وسیله خاص به نام اسپکولوم را داخل واژن قرار می‌دهد. با این کار واژن باز می‌ماند و پزشک می‌تواند دهانه رحم را مشاهده کرده و از آن نمونه برداری کند. پزشک ابتدا دهانه رحم را با یک پنبه جاذب پاک کرده و سپس با کمک یک برس، یا کاردک بسیار کوچک یا پنبه جاذب از سلول‌ها نمونه برداری می‌کند. این نمونه بر روی ورقه کوچک شیشه‌ای قرار داده شده و به آزمایشگاه فرستاده می‌شود تا زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گیرد.

اگر نتیجه تست پاپ اسمیر حاکی از یک وضعیت غیر عادی باشد، پزشک دستور تکرار پاپ اسمیر یا احتمالاً کولپوسکپی می‌دهد. با اجرای روند کولپوسکپی، پزشک دقیق‌تر می‌تواند دهانه رحم را مشاهده کرده و نمونه برداری از بافت (بیوپسی) را انجام دهد.

انجام تست پاپ اسمیر، هر چندوقت یکبار لازم است؟

  1. از ابتدای سن 21 سالگی لازم است هر سه سال یک‌بار این تست انجام شود و این روند تا 65 سالگی ادامه دارد.
  2. اگر روابط جنسی قبل از 21 سالگی شروع شود، هر سه سال یک بار از زمان شروع روابط جنسی.
  3. اگر بین 30 تا 65 سال سن دارید و مایلید فواصل بین تست‌های پاپ اسمیر را افزایش دهید، با پزشک خود صحبت کنید که پاپ اسمیر را همراه با تست ویروس پاپیلومای انسانی (ویروس زگیل تناسلی یا HPV)‌ هر 5 سال یکبار انجام دهد.

برخی عوامل احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم را کمتر یا بیشتر می‌کنند. پزشک هنگام تعیین فواصل بین تست‌های پاپ اسمیر، همه این موارد را در نظر می‌گیرد.

اگر سن شما بالاتر از 65 سال است، در خصوص فواصل بین تست‌های پاپ اسمیر با پزشک مشورت کنید. اگر همیشه تست‌های پاپ اسمیر را به موقع انجام داده باشید و نتایج همه آن‌ها تاکنون عادی بوده‌اند، احتمالاً پزشک تصمیم می‌گیرد که دیگر این تست را انجام ندهید.

اگر قبلاً جراحی خارج کردن رحم به همراه گردن رحم را انجام داده‌اید، در مورد فواصل تست‌های پاپ اسمیر با پزشک مشورت کنید.

اگر هرگز مبتلا به ضایعات پیش سرطانی با درجه بالا یا سرطان در دهانه رحم نبوده‌اید، در مورد فواصل تست‌های پاپ اسمیر با پزشک مشورت کنید.

درمان سرطان دهانه رحم

این تست تا چه حد قابل اطمینان است؟

تست کامل وجود ندارد اما پاپ اسمیر یکی از تست‌های قابل اطمینان است. با کمک این تست از تعداد مرگ در خانم‌ها به دلیل ابتلا به سرطان دهانه رحم کاسته شده است.

گاهی اوقات لازم است تست را تکرار کنند چون تعداد سلول‌های برداشته شده در بار اول کافی نبوده‌اند. اگر چنین مسئله‌ای رخ دهد، آزمایشگاه به پزشک اطلاع می‌دهد.

قبل از انجام تست چه باید کرد؟

این تست را باید زمانی انجام دهید که عادت ماهانه نشده‌اید. 24 ساعت قبل از تست نباید دوش واژینال کرده باشید، از دئودورانت‌های ناحیه تناسلی استفاده کنید یا رابطه جنسی داشته باشید.

آیا کارهایی برای پیش گیری از سرطان دهانه رحم می‌توان انجام داد؟

با در نظر گرفتن ملاحظات ذیل می‌توان خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را کاهش داد:

  1. روابط جنسی را پس از 18 سالگی شروع کنید.
  2. شما و همسرتان باید تست تشخیص عفونت‌های منتقل شده از راه جنسی را داده باشید.
  3. تعداد افرادی را که با آن‌ها رابطه جنسی دارید، محدود کنید.
  4. از کاندوم‌ برای پیش گیری از ابتلا به عفونت‌های منتقله از راه جنسی استفاده کنید (به خاطر داشته باشید که کاندوم ‌همیشه و به طور صددرصد موثر نیست).
  5. سیگار را ترک کنید.

سوالاتی که لازم است از پزشک خود بپرسید:

اگر رابطه جنسی دارید:

  • چند وقت یک‌بار لازم است تست پاپ اسمیر را انجام دهم؟
  • آیا لازم است آزمایش تشخیص عفونت‌های منتقله از راه جنسی را انجام دهم؟ چند وقت یکبار؟

اگر نتایج آخرین تست پاپ اسمیر شما عادی بوده است:

  • چه زمان باید تست پاپ اسمیر بعدی را انجام دهم؟

اگر نتایج آخرین تست پاپ اسمیر نشانگر سلول‌های غیرعادی بوده است:

  • معنی این نتیجه چیست؟
  • آیا لازم است پاپ اسمیر بعدی یا کولپوسکوپی انجام دهم؟
  • آیا لازم است آزمایش‌های تشخیص عفونت‌های منتقله از راه جنسی را انجام دهم؟
  • آیا به درمان خاصی نیاز دارم؟
  • آیا در معرض خطر سرطان دهانه رحم قرار دارم؟
  • آیا در حال حاضر داشتن روابط جنسی مانعی ندارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه