همه چیز درباره دگزامتازون

فهرست مطالب

همه چیز درباره دگزامتازون

همه چیز درباره تزریق دگزامتازون

داروی دگزامتازون یک داروی کورتیکواستروئیدی قوی است که خواص ضد التهابی دارد. از این دارو برای درمان بیماری‌های بسیاری استفاده می‌شود. آمپول دگزامتازون، قرص، شربت  آن برای درمان مشکلات مختلف تولید می‌شود. اما رایج‌ترین شکل این دارو آمپول آن است که برای کاهش التهاب و تسکین درد و سرماخوردگی به صورت عضلانی و یا در سرم تزریق می شود. همچنین در درمان بیماری‌های مختلف مثل مشکلات خونی، آلرژی و آسم، درمان بیماری‌های پوستی، مشکلات چشمی و اختلالات سیستم عصبی استفاده می‌شود. البته مثل هر داروی شیمیایی دیگری عوارضی هم دارد مثل افزایش وزن، فشار خون و قند خون. در ادامه با ما همراه باشید تا با عوارض آمپول دگزامتازون و اینکه دگزامتازون برای چیست فواید و تداخلات دارویی آن آشنا شویم.

مرکز خدمات درمان در منزل همراز انواع خدمات درمانی مثل تهیه و ارسال دارو به منزل، انجام تزریقات در منزل شبانه روزی ، اعزام پزشک متخصص به منزل را برای بیماران عزیز فراهم کرده است. برای استفاده از این خدمات با شماره‌های همراز تماس بگیرید ما در کمترین زمان به مقصد می رسیم.  ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶

 

همه چیز درباره دگزامتازون

دگزامتازون برای چیست؟

دگزامتازون که با نام کوتاه شده دگزا هم شناخته می‌شود یک گلوکوکورتیکوئید مصنوعی است که مثل هورمون‌های کورتیزول غدد فوق‌ کلیوی عمل می‌کند. داروی دگزامتازون با کاهش التهاب و تورم به درمان بیماری‌های خودالتهابی، خودایمنی و برخی سرطان‌ها کمک می‌کند. آمپول دگزامتازون هم به صورت وریدی تزریق می‌شود و هم به صورت عضلانی یا داخل مفصلی. سرعت عملکرد دگزا بسیار بالا است و به سرعت التهاب را کاهش می‌دهد. این دارو همانطور که اشاره کوتاهی کردیم عوارضی هم دارد که می‌تواند مشکل‌ساز باشد به همین دلیل مصرف دگزا فقط و فقط باید تحت نظر پزشک باشد. پس در صورتی که قصد تزریق دگزامتازون در منزل را دارید حتما از قبل با پزشک معالج خود مشورت کنید و برای تزریق از یک کارشناس کمک بگیرید.

مزایای تزریق دگزامتازون

دگزامتازون به دلیل قدرت اثربخشی و نفوذ بالا در مقایسه با شکل‌های خوراکی این دارو رواج بیشتری دارد. در ادامه برخی از مزایا تزریق آمپول دگزامتازون را بررسی می‌کنیم:

کاهش سریع التهاب و درد با تزریق آمپول دگزامتازون

دگزامتازون به سرعت التهاب و درد را کاهش می‌دهد. این دارو با مهار فاکتورهای التهابی مثل پروستاگلاندین‌ها و سیتوکین‌ها اقدام به کاهش التهاب بدن می‌کند. این خاصیت باعث شده تزریق دگزامتازون برای درمان بیماری‌هایی مثل آرتریت روماتوئید، بورسیت و تنوسینوویت موثر باشد. تزریق مفصلی این دارو می‌تواند تورم و درد مفاصل را به سرعت تسکین دهد.  تزریق این دارو بهتر است به دست یک کارشناس پرستاری انجام شود مخصوصا اگر قرار است به صورت عضلانی یا مفصلی تزریق شود. در صورت نیاز می‌توانید از خدمات درمان در منزل همراز که شامل تزریقات در منزل هم می‌شود استفاده کنید.

کنترل بیماری‌های خودایمنی

برای درمان بیماری‌های خودایمنی مثل لوپوس یا بیماری‌های التهابی روده تزریق دگزامتازون می‌تواند تاثیر گذار باشد. این دارو با سرکوب سیستم ایمنی بدن علائم این دست از بیماری‌ها را کنترل می‌کند و جلوی آسیب به بافت‌های سالم را می‌گیرد.

کمک به بیمار‌های تنفسی

در بیماری‌های تنفسی مثل آسم شدید، خروسک یا بیماری‌های مزمن ریوی تزریق دگزامتازون می‌تواند التهاب مجاری تنفسی را کاهش دهد و تنفس  بیمار را راحت‌تر کند.

تزریق آمپول دگزامتازون برای دردهای کلیوی

آمپول دگزامتازون به عنوان یک داروی ضدالتهابی سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند و باعث انقباض عروق می‌شود. مصرف این دارو به کاهش درد و استفراغ ناشی از دردهای شدید کلیه کمک می‌کند.

تزریق دگزامتازون برای التهاب گلو

از آنجا که دگزامتازون خاصیت ضد التهابی دارد برای درمان گلودردهای شدید در بیماران بالای 5 سال تجویز می‌شود. این دارو وقتی به صورت محلول در سرم وارد بدن می‌شود خیلی سریع‌تر از داروهای ضدالتهابی دیگر درد را برطرف می‌کند.

تزریق دگزامتازون برای میگرن و سردرد

سردردهای مزمن به خصوص سردردهای میگرنی می‌توانند بسیار طاقت‌فرسا باشند. مصرف دگزامتازون در این افراد می‌تواند شدت سردرد را تا حد زیادی کم کند.

کاهش تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی

تهوع شدید و استفراغ از عوارض شایع داروهای شیمی درمانی است. تزریق آمپول دگزامتازون به صورت وریدی قبل یا حین شیمی‌درمانی می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را در بیماران سرطانی برطرف کند.

 

همه چیز درباره دگزامتازون

عوارض جانبی آمپول دگزامتازون

همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید داروی دگزامتازون فواید زیادی دارد و برای درمان و کنترل بیماری‌های زیادی استفاده می‌شود. اما این دارو هم مانند هر داروی شیمیایی دیگری عوارض خاص خود را دارد که می‌توانند بلند مدت یا کوتاه مدت باشند.

بالا رفتن قند خون: دگزامتازون میزان گلوکز خون را بالا برده و باعث بالا رفتن قند می‌شود. استفاده از این دارو برای بیمارانی که به دیابت دچار هستند می‌تواند خطرناک باشد و حتما باید دوز مطمئن آن توسط پزشک تجویز شود.

مشکلات گوارشی: از جمله عوارض این دارو بروز مشکلات گوارشی مثل تهوع، استفراغ و معده درد است.

تغییرات خلقی: بعضی بیماران با مصرف این دارو دچار بی‌قراری، اضطراب یا تغییرات خلقی خفیف می‌شوند، در مواردی افسردگی هم گزارش شده است.

ضعف سیستم ایمنی بدن: مصرف طولانی‌مدت آمپول دگزامتازون می‌تواند موجب سرکوب بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن شود و خطر عفونت در بدن را بالا ببرد.

پوکی استخوان: یکی از عوارض شایع تزریق دگزامتازون در طولانی مدت کاهش جذب کلسیم و افزایش دفع آن است. کمبود کلسیم و نقص در جذب آن توسط بدن می‌تواند باعث کم شدن تراکم استخوان‌ها و در نتیجه شکستگی شود.

عوارض و بثورات پوستی: مصرف دگزامتازون در طولانی مدت می‌تواند باعث نازک شدن پوست، بروز خارش، کبودی و کند شدن روند بهبود زخم‌ها شود.

در بعضی از بیماران عوارضی مثل بالا رفتن میزان تعرق بدن، احبتاس مایعات، افزایش رشد مو، اختلالات دوران قاعدگی و افزایش اشتها نیز گزارش شده است. در صورتی که هر یک از این علائم را با شدت زیاد تجربه کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

تداخلات دارویی با دگزامتازون

آمپول دگزامتازون می‌تواند با بسیاری دیگر از داروها تداخل داشته باشد و اثربخشی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. حتی در بعضی موارد این تداخلات دارویی می‌تواند باعث تشدید عوارض دگزامتازون شود. از جمله داروهایی که با دگزامتازون تداخل دارند می‌توان به داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین، انسولین، آنتی بیوتیک‌ها و ضدقارچ‌ها، داروهای ضد تشنج، داروهای مخصوص زوال عقل، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل آسپرین و ایبوپروفن و قرص‌های جلوگیری از بارداری و هورمون درمانی اشاره کرد. تعداد داروهایی که ممکن است مصرف همزمان آنها با دگزامتازون خطرآفرین باشد زیاد است حتما قبل از تزریق دگزامتازون داروهایی که در حال مصرف آنها هستید را با پزشک خود در میان بگذارید.

موارد منع مصرف دگزامتازون

تزریق دگزامتازون در بعضی شرایط پزشکی ممنوع است یا باید تحت نظارت پزشک انجام شود. در صورتی که به دگزامتازون یا هر شکلی از داروهای کورتیکواستروئیدی حساسیت دارید حتما پزشک را در جریان بگذارید. اگر به عفونت‌های قارچی سیستمیک در صورت مصرف دگزامتازون می‌تواند تشدید شود. از آنجا که دگزامتازون سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند استفاده از آن در زمانی که بدن به عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی کنترل‌نشده آلوده است می‌تواند خطرناک باشد. تزریق دگزامتازون برای بانوان یائسه باید با احتیاط انجام شود چون می‌تواند باعث پوکی استخوان و یا فشار خون شود. در زمان مصرف این دارو باید تا حد امکان از محیط‌های عفونی یا افرادی که دچار عفونت هستند دوری کنید تا دچار بیماری نشوید.

نحوه تزریق دگزامتازون در منزل

آمپول دگزامتازون باید بر اساس دستور متخصص یا پزشک داخل رگ، عضله یا مفصل تزریق شود. در صورتی که باید این دارو را تزریق کنید اما به دلیل بیماری شرایط خارج شدن از خانه را ندارید می‌توانید از خدمات تزریقات شبانه روزی در منزل همراز استفاده کنید. کافیست با شماره‌های ما تماس بگیرید تا در کمترین زمان ممکن یک کارشناس پرستاری حرفه‌ای به درب منزل شما اعزام شود.  ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶

تهیه داروی دگزامتازون در تهران فوری

داروی دگزامتازون در تمام داروخانه‌های سطح شهر پیدا می‌شود اما خرید بدون نسخه آن امکان‌پذیر نیست. اگر به هر دلیلی برای تهیه دارو مشکل دارید می‌توانید با مرکز درمان در منزل همراز تماس بگیرید و تصویر نسخه پزشک که حاوی مهر و شماره نظام‌پزشکی است را برای ما ارسال کنید. داروی شما در کمترین زمان ممکن تهیه شده و به درب منزل شما ارسال می‌شود.

 

همه چیز درباره دگزامتازون

چه کسانی دگزامتازون مصرف نکنند؟

توصیه می‌شود بانوان باردار در مصرف انواع شکل‌های داروی دگزامتازون احتیاط کنند. شواهد موثقی برای تاثیر این دارو بر روی جنین وجود ندارد ولی بهتر است با احتیاط مصرف شود. در صورتی که قصد بارداری دارید هم بهتر است قبل از مصرف دگزامتازون با یک پزشک زنان مشورت کنید. در دوران شیردهی نیز مصرف این دارو باید با مشورت پزشک باشد تا از بروز هرگونه مشکل برای نوزاد شیرخوار جلوگیری شود.

نکات مهم درمورد تزریق دگزامتازون

این دارو باید تحت نظر پزشک و مطابق دوزهای تجویز شده مصرف شود. درصورتی که برای مدتی طولانی این دارو را مصرف می‌کنید از قطع ناگهانی آن اجتناب کنید. قطع ناگهانی این دارو می‌تواند باعث آسیب به غدد فوق‌کلیوی شود. دوز دگزامتازون باید به تدریج کم و سپس قطع شود. بیمارانی که به مشکلاتی از قبیل قند خون، فشار خون و عفونت مبتلا هستند حتما باید به صورت منظم توسط پزشک معاینه شوند. از مصرف خودسرانه و تزریق دگزامتازون پرهیز کنید این دارو در شرایط پزشکی خاص می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری داشته باشد.

سخن آخر

دگزامتازون به عنوان دارویی تاثیرگذار برای درمان و کنترل بیماری‌های متنوع شناخته می‌شود. تزریق دگزامتازون می‌تواند به درمان بیماری‌های التهابی، خودایمنی، آلرژیک و حتی بعضی سرطان‌ها کمک‌کننده باشد. این دارو التهاب و درد را سریع کم می‌کند و علائم تنفسی را بهبود می‌بخشد. دگزامتازون عوارضی هم دارد، مثل افزایش قند خون، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، سردرد و سرگیجه. در مقاله‌ای که از نظر گذراندید این ابزار قدرتمند پزشکی را به شما معرفی کردیم و هر آنچه لازم بود درباره فواید، عوارض و تداخلات دارویی بدانید پوشش دادیم. در صورتی که این دارو برای شما تجویز شده و به پزشک معالج خود دسترسی ندارید برای هرگونه مشاوره با متخصص می‌توانید با مرکز درمان در منزل همراز تماس بگیرید تا متخصصان ما شما را راهنمایی کنند. لازم به ذکر است که تهیه دارو و تزریق آمپول دگزامتازون نیز در منزل شما توسط کارشناس پرستاری خبره انجام می‌شود. فقط کافیست با شماره‌های همراز تماس بگیرید تا بهترین امکانات درمانی در منزل را در اختیار شما قرار دهیم. ۰۲۱۲۲۶۸۹۳۹۸ – ۰۹۱۲۳۰۳۹۳۱۶

سوالات متداول

تزریق دگزامتازون برای چه مواردی تجویز می‌شود؟

تزریق آمپول دگزامتازون برای کاهش التهاب، بیماری کووید و سرماخوردگی، بیماری‌های خودایمنی، ادم مغزی و بسیاری دیگر از بیماری‌ها تجویز می‌شود.

مزایای دگزامتازون چیست؟

این دارو سرعت اثر بالایی دارد و با هدف قرار دادن مستقیم بافت‌های ملتهب درد و التهاب را از بین می‌برد.

تزریق دگزامتازون چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

بالا رفتن فشار و قند خون، پوکی استخوان، ضعف سیستم ایمنی، سردرد و سرگیجه بعضی از عوارض این دارو هستند.

دگزامتازون به چه داروهایی تداخل دارد؟

آمپول دگزامتازون را همزمان با داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین، انسولین، آنتی‌بیوتیک‌ها نباید استفاده کرد.

آیا تزریق دگزامتازون در منزل امکان پذیر است؟

بله، در صورتی که نمی‌توانید برای تزریق این دارو به مراکز درمانی مراجعه کنید کافیست با شماره‌های مرکز خدمات در منزل همراز تماس بگیرید تا در کمترین زمان ممکن یک کارشناس پرستاری خبره به منزل شما اعزام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این پست را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

مقالات مشابه